Koulujen juhlavuoden voittajatyö on kuudesluokkalaisen Olivian käsialaa – logo yhdistää tutut elementit kuten näkötornin, metsät ja vesistöt

0
Olivia Franssila haki vaikutteita logoon kuvapalvelu Pinterestistä.
Olivia Franssila haki vaikutteita logoon kuvapalvelu Pinterestistä.

Suoraman koulu kuudetta luokkaa käyvän Olivia Franssilan suunnittelema logo on valittu Kangasalan koulujen 150-vuotisjuhlalogoksi. Voittajalogo toimii juhlavuoden visuaalisena tunnuksena, kertoo Kangasalan kaupunki tiedotteessaan.

Voittajatyössä yhdistyvät kaupungista tutut elementit, kuten näkötorni, vesistöt ja metsät, koulut ja oppiminen.

Voittajatyön suunnitellut Olivia kertoo tiedotteessa työnsä syntyneen heti ensimmäisen idean pohjalta. Työn vaikein osuus oli hänelle tyhjän alueen täyttäminen kuvan keskiosan ympärille.

Kuvaamataidon tunnilla alkunsa saanut logo on saanut vaikutteita kuvapalvelu Pinterestistä.

Ytimekäs ja omaleimainen logo

Loppuvuodesta 2020 järjestettyyn logokilpailuun saivat osallistua kaikki Kangasalan peruskoulujen oppilaat ja lukion opiskelijat.

Osallistujilla oli vapaat kädet suunnittelun, värien ja materiaalin suhteen. Logon tuli kuvastaa Kangasalan koulujen 150-vuotista taivalta ja olla paitsi ytimekäs ja omaleimainen, myös helppo muistaa ja käyttää.

Digitaalista käyttöä varten voittajalogon viimeisteli ammattilainen.

Suoraman koulun opettaja Päivi Mansikka-Aho iloitsee, että oppilaat saivat tehdä logon käsin ja syventyä samalla erilaisiin taiteen suuntiin, kuten sommitteluun, typografiaan ja värien käyttöön.

– Kuvataide on laaja oppiaine, jossa oppilaat onnistuvat erilaisissa tehtävissä, hän kuvailee.

Kilpailun suosio ja taso yllätti

Kilpailuun lähetetystä 77 ehdotuksesta valikoitui finaaliin yhdeksän työtä. Näistä raati valitsi lopullisen voittajan.

Raadissa oli Kangasalan opetuspäällikkö ja tapahtumakoordinaattori sekä edustajia Kangasalan koulujen rehtoreista, Nuorisovaltuustosta ja Kangasalan senioreista.

Opetuspäällikkö Merja Lehtonen on ilahtunut kilpailun saamasta suosiosta ja ehdotusten tasosta.

Logokilpailun lisäksi oppimisen 150-vuotista historiaa juhlitaan pitkin vuotta erilaisten tempausten, tapahtumien ja viestinnällisten tekojen merkeissä.

– Koululaitos ja myöhemmin opetuspalvelut ovat muuttuneet 150 vuoden aikana paljon yhteiskunnan muuttuessa. Juhlavuosi on osoitus siitä, että pysymme muutoksessa mukana, mutta huomioimme samalla historian tuntemuksen tärkeyden, opetuspäällikkö korostaa tiedotteessa.   

Juhlavuosi näkyy monin tavoin

Juhlavuoden aikana on mahdollista kurkistaa nykykoulun arkeen esimerkiksi Taide kasvattaa -taidenäyttelyn ja koulujen Arkea ja juhlaa -vlogin välityksellä.

– Juhlavuotta värittää korona, mutta sen ei anneta estää, vaan päinvastoin kehitetään jälleen uusia tapoja tuoda oppimista ja koulutusta esille, kuten Kangasalan koulujen vlogit osoittavat, Merja Lehtonen sanoo.

Kangasalan koulujen 150-vuotisjuhlavuoden tapahtumat juhlavuoden verkkosivuilla.

Katso myös: Olivia Franssila kertoo videolla voittajatyön suunnittelusta

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.