Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Kovat tuulet puhaltavat koko torstaipäivän ajan

Uutiset - 9.6.2016 kello 8.56
Kangasalan Sanomat

Salomo-myrskyksi ristitty myräkkä saapui Pirkanmaalle yön aikana. Valoisan vuodenajan ansiosta sen tuhoja pystyttiin korjaamaan jo yöllä.

– Tilanne elää kuitenkin koko ajan, ja uusiin sähkökatkoihin pitää varautua, Elenian viestintäjohtaja Heini Kuusela-Opas kertoo.

Ennustusten mukaan kovat tuulet pysyvät Häme–Pirkanmaa–Päijät-Häme -alueella koko torstaipäivän ajan.

– Pahimpia ovat myrskyisät puuskat. Ei voi ennustaa, missä päin ne kaatavat puita.

– Vikoja korjataan koko ajan, ja työ jatkuu niin kauan, kun kaikki on kunnossa, Kuusela-Opas sanoo.

Elenian sähkökatkokartan mukaan Pirkanmaalla oli torstaiaamuna yhdeksän aikaan vailla sähköä hieman yli 700 asiakasta, joista 265  Kangasalta. 

Ponsantie oli katki tuulen kaataman puun takia torstaina aamuyöstä. Palokunta kävi katkomassa ja siirtämässä tielle kaatuneen puun puoli viiden aikaan aamulla. Palomestari Pauli Keskinen kertoo, että myrsky vaikuttaa lähinnä vahingontorjuntatehtävien määrään.

– Kangasalla on ollut tähän mennessä aika rauhallista. Sen verran olemme priorisoineet työtä, että katkenneita oksia emme lähde siivoamaan. Sähkölinjoille kaatuneet puut taas ovat sähköyhtiöiden vastuulla, Keskinen kertoo. 

 

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös