Kriisit eivät ratkea vaikenemalla

0

Kangasalan uimahallin ympärillä on kuohunut kuukausien ajan. Viitteitä kytevästä kriisistä saatiin jo vuoden­vaihteessa, kun demarivaltuutettu Jorma Schukoff lähti valtuustosta ovet paukkuen.

Julkisuudessa hän ilmoitti lähtönsä syyksi muun muassa ongelmat uimahalliyhtiön hallitustyöskentelyssä, jossa hän oli vuosikaudet mukana.

Demarit itse uskovat, että taustalla on Schukoffin harmitus kunnallisjärjestön puheen­johtajaa Heikki Salmelaa kohtaan, kun hän ei saanut edellisvaalien jälkeen haluamaansa luottamustoimea.

Viime tiistaina iltapäivällä halliyhtiön hallituksen jäsen Pertti Salo räjäytti potin kertomalla julkisuuteen oman näkemyksensä siitä, mitä halliyhtiössä on tapahtunut.

Nyt vastakkain ovat täysin vastakkaiset näkemykset siitä, kuka on toiminut oikein ja kuka väärin. Ja välissä velloo korkea huhujen aallokko.

Tämäkin kriisi on pääasiassa viestinnällinen. Nyt valittiin hiljaisuuden tie, mikä jätti nuotion kytemään pitkäksi aikaa.

Seuraukset ovat edessämme – nyt mennään täyden palon vaihetta.

Viisainta olisi, että asian tutkisi nyt ulkopuolinen, neutraali taho ja lopputuloksista kerrottaisiin kaupunkilaisille mahdollisimman avoimesti.

Tämän alan ammattilaisia kyllä löytyy. Se maksaa, mutta niin maksaa luottamuksen menetyskin.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.