KS tekee juttua nuorisoväkivallasta ja rikoksista – Kerro omista kokemuksistasi aiheesta

0
Asettamasi evästeasetukset estävät jakopainikkeiden käytön.

Nuorten tekemien rikosten ja välivaltaisuuden lisääntyminen on noussut keskustelun aiheeksi koko Suomessa. Viime viikolla Sisä-Suomen poliisi kertoi tiedotteessaan, että Nokialla, Ylöjärvellä ja Pirkkalassa 15-20-vuotiaiden rikoksesta epäiltyjen henkilöiden lukumäärä on poliisin sanojen mukaan räjähdysmäisessä nousussa.

Rikosten skaala vaihtelee näpistyksistä törkeisiin väkivaltarikoksiin, vahingonteoista huumausainerikoksiin sekä erilaisiin liikennerikoksiin ja liikennejuopumuksiin.

Rikokset ja häiriökäyttäytyminen on lisääntynyt myös alle 15-vuotiaiden keskuudessa. Kuntien sidosryhmistä on kantautunut poliisin mukaan viestejä muun muassa oppilaitoksissa lisääntyneestä väkivallasta ja sen ihannoinnista sekä ilkivallasta. 

Poliisi kertoo, että nuoriso on koulujen pihoilla muun muassa metelöinyt häiritsevästi, uhkaillut väkivallalla ja syyllistynyt vahingontekoihin rikkomalla toisten omaisuutta ja sotkemalla paikkoja. Poliisille on tullut tietoon myös koulun pihassa tapahtuneita pahoinpitelyjä.

Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen kertoo, että alaikäisten rikollisuus on koko yhteiskuntaa koskeva, kasvava ongelma. Tapausmäärät ovat nousseet valtakunnallisesti. 

– Alle 15-vuotaiden väkivallanteot saavat minut vakavaksi. Olen erittäin huolissani lasten ja nuorten väkivallan lisääntymisestä ja sen johtamasta tiestä järjestäytyneeseen rikollisuuteen, Kolehmainen sanoo.

Kangasalan Sanomat tekee parhaillaan juttua siitä, onko ilmiö nostanut päätään myös Kangasalla. Jutussa tullaan tarkastelemaan tilastoja ja haastattelemaan eri tahoja aiheesta.

Jos sinulla on kokemuksia nuorten lisääntyneestä väkivallasta tai rikollisuudesta, kirjoita kommenttisi alla olevaan laatikkoon. Jätä myös nimesi ja yhteystietosi kommenttikentän jälkeen tulevaan laatikkoon. Nimeä ja yhteystietoja ei julkaista, ne jäävät vain toimituksen tietoon.

Kommentteja käytetään jutun julkaisun yhteydessä anonyymeinä.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.

Lähettämällä kommentin, olet lukenut ja hyväksynyt kommentointiin liittyvät säännöt sekä tietosuojaselosteen.