Pääuutiset | Uutiset

Kuhmalahdelle suunnitteilla noin 20-30 tuulivoimalan puisto – maanvuokraus aloitettu kontaktoimalla maanomistajia

Kuhmalahdelle suunniteltu tuulipuisto voisi olla toiminnassa aikaisintaan viiden vuoden päästä. Kuva: Pixabay

Kangasalan Sanomat sai lukijoiltaan vinkkejä, joiden mukaan Enersense Wind Oy suunnittelee Kuhmalahdelle tuulipuistoa. Yhtiö on tiedustellut maanomistajilta halukkuutta vuokrata maata Kaukovuorten tuulipuistohanketta…


Tämä sisältö on Kangasalan Sanomien tilaajille

Tilaa lukuoikeus alkaen 3,50 €.

TilaaKirjaudu

9 kommenttiaKommentoi

 • Juha Sillanpää2.5.2023 klo 17:01

  minua on ihmetyttänyt miksi noita kutsutaan "puistoiksi" , kun niissä kulkeminen on estetty ja kiellettyä. kyllä noille oikeampi nimitys olisi tuulituotantoalue tai energiantuotantoalue. ei luonnonsuojelualuetta kauan kutsuta suojelupuistoksi vaikka yleensä niillä on vain osittaisia liikkumisrajoituksia

 • Pekka Viinikka2.5.2023 klo 21:16

  eipä ole niissä kulkemista estetty. jokainen voi ihan vapaasti käydä taputtamassa tuulivoimalan runkoa niin halutessaan.

  • Jorma Kalenius3.5.2023 klo 21:23

   Tule Pekka meille Luhankaan taputtelemaan myllyn tolppaa. Tiemme linkoaja käyttää kypärää oman henkensä turvaksi. Lumihangessa on jäälohkareiden tekemiä reikiä. Reiät syntyvät kun jää irtoaa siivistä ja lentää 100 m joka suuntaan. Myös tiellemme.

 • Ihmettelijä2.5.2023 klo 22:39

  Termillä puisto luodaan vain positiivista mielikuvaa. Karu todellisuus kuitenkin on, että kyseessä on teollisuusalue, jonka vaikutukset ulottuvat kauas. Lisäksi sisämaan tuulivoimalat Suomessa rakennetaan huomattavan korkeiksi, sen lisäksi että ne jo sijoitetaan vaarojen tai mäkien päälle. Näitä ei vaikutuksiltaan kannata edes verrata keski-euroopan tuulivoimaloihin, jotka ovat tyypillisesti matalia. Kuka korvaa, jos kiinteistöt menettävöt arvoaan tai lähiseudun asujille tulee haitallisia terveysvaikutuksia? Vai eikö haluta ajatella asiaa, "koska ilmastonmuutos"?

 • Heikki Karhu3.5.2023 klo 07:43

  Toivottavasti maanomistajat eivät myy eikä vuokraa ja muutoinkin saadaan riittävä vastustus. Nyt on vihreillä erinomainen tilaisuus näyttää, miten luontoarvoja puolustetaan kun tämä energian tuotantoalue tulee melkein Laipanmaan luontoalueen viereen vai peräti sen sisälle? Valitusrumba käyntiin, heti kun on mahdollista!

  • Ihmettelijä3.5.2023 klo 18:01

   Kyllä. Tämänlainen "vihreä siirtymä" tuhoaa luontoarvot ja haittaa metsien monikäyttöä. Metsää tulee kaatumaan paljon tuon puiston ja sen huoltoverkoston alta. Laipanmaan alue jäisi vääjäämättä suoraan tämän teollisuusalueen vaikutuspiiriin. Suunnittelualue 3500 hehtaaria on valtava ja itseasiassa kooltaan jo monen metsästysseuran pinta-alan suuruinen. Ihmisten tulisi herätä vastustamaan. Tuulivoima on monin tavoin haitallinen asumiselle ja ekosysteemeille. Ja sähköntuotantomuotona tunnetusti epävakaa. Onko tämänkin hankkeen valmistelu tehty salaa, kun siitä vasta tässä vaiheessa lukijavinkkeinä kuullaan julkisuudessa??? Maanomistajien voitelu käynnissä siis. Herätkää Kuhmalahtilaiset!

 • Mökkeilijä3.5.2023 klo 08:28

  En pääse lukemaan sisältöä. Mikä alue on tarkalleen ottaen kyseessä?

  • Ihmettelijä3.5.2023 klo 17:50

   Kaukovuoret. Tien 325 eteläpuolinen alue Kuhmalahden kirkonkylän kohdalla.

 • Ville Ylimartimo3.5.2023 klo 14:50

  Älkää hyvät ihmiset antako tämän toteutua. Voin kokemuksesta sanoa, ettei ole hyvä juttu. Tuosta kärsii asukkaat, luonnossa liikkujat, eläimet, hyönteiset ja luonto itse. Jokaiselle myllylle tehdään monen metrin levyinen valtatie ja luonnollisesti metsää kaadetaan pysyvästi pois. Jokaisen myllyn ympäriltä hakataan alue puhtaaksi ja tasoitetaan. Ovat sitten rumia. Vähiin menee Suomesta isot yhtenäiset metsäkappaleet.