Kuhmalahdelle suunnitteilla noin 20-30 tuulivoimalan puisto – maanvuokraus aloitettu kontaktoimalla maanomistajia

9
Kuhmalahdelle suunniteltu tuulipuisto voisi olla toiminnassa aikaisintaan viiden vuoden päästä. Kuva: Pixabay

Kangasalan Sanomat sai lukijoiltaan vinkkejä, joiden mukaan Enersense Wind Oy suunnittelee Kuhmalahdelle tuulipuistoa. Yhtiö on tiedustellut maanomistajilta halukkuutta vuokrata maata Kaukovuorten tuulipuistohanketta…


Tämä sisältö on Kangasalan Sanomien tilaajille

Tilaa lukuoikeus alkaen 3 €.

TilaaKirjaudu

9 kommenttia

 1. minua on ihmetyttänyt miksi noita kutsutaan ”puistoiksi” , kun niissä kulkeminen on estetty ja kiellettyä. kyllä noille oikeampi nimitys olisi tuulituotantoalue tai energiantuotantoalue. ei luonnonsuojelualuetta kauan kutsuta suojelupuistoksi vaikka yleensä niillä on vain osittaisia liikkumisrajoituksia

 2. eipä ole niissä kulkemista estetty. jokainen voi ihan vapaasti käydä taputtamassa tuulivoimalan runkoa niin halutessaan.

  • Tule Pekka meille Luhankaan taputtelemaan myllyn tolppaa. Tiemme linkoaja käyttää kypärää oman henkensä turvaksi. Lumihangessa on jäälohkareiden tekemiä reikiä. Reiät syntyvät kun jää irtoaa siivistä ja lentää 100 m joka suuntaan. Myös tiellemme.

 3. Termillä puisto luodaan vain positiivista mielikuvaa. Karu todellisuus kuitenkin on, että kyseessä on teollisuusalue, jonka vaikutukset ulottuvat kauas. Lisäksi sisämaan tuulivoimalat Suomessa rakennetaan huomattavan korkeiksi, sen lisäksi että ne jo sijoitetaan vaarojen tai mäkien päälle. Näitä ei vaikutuksiltaan kannata edes verrata keski-euroopan tuulivoimaloihin, jotka ovat tyypillisesti matalia. Kuka korvaa, jos kiinteistöt menettävöt arvoaan tai lähiseudun asujille tulee haitallisia terveysvaikutuksia? Vai eikö haluta ajatella asiaa, ”koska ilmastonmuutos”?

 4. Toivottavasti maanomistajat eivät myy eikä vuokraa ja muutoinkin saadaan riittävä vastustus.
  Nyt on vihreillä erinomainen tilaisuus näyttää, miten luontoarvoja puolustetaan kun tämä energian tuotantoalue tulee melkein Laipanmaan luontoalueen viereen vai peräti sen sisälle? Valitusrumba käyntiin, heti kun on mahdollista!

  • Kyllä. Tämänlainen ”vihreä siirtymä” tuhoaa luontoarvot ja haittaa metsien monikäyttöä. Metsää tulee kaatumaan paljon tuon puiston ja sen huoltoverkoston alta. Laipanmaan alue jäisi vääjäämättä suoraan tämän teollisuusalueen vaikutuspiiriin. Suunnittelualue 3500 hehtaaria on valtava ja itseasiassa kooltaan jo monen metsästysseuran pinta-alan suuruinen. Ihmisten tulisi herätä vastustamaan. Tuulivoima on monin tavoin haitallinen asumiselle ja ekosysteemeille. Ja sähköntuotantomuotona tunnetusti epävakaa. Onko tämänkin hankkeen valmistelu tehty salaa, kun siitä vasta tässä vaiheessa lukijavinkkeinä kuullaan julkisuudessa??? Maanomistajien voitelu käynnissä siis. Herätkää Kuhmalahtilaiset!

  • Kaukovuoret. Tien 325 eteläpuolinen alue Kuhmalahden kirkonkylän kohdalla.

 5. Älkää hyvät ihmiset antako tämän toteutua. Voin kokemuksesta sanoa, ettei ole hyvä juttu. Tuosta kärsii asukkaat, luonnossa liikkujat, eläimet, hyönteiset ja luonto itse. Jokaiselle myllylle tehdään monen metrin levyinen valtatie ja luonnollisesti metsää kaadetaan pysyvästi pois. Jokaisen myllyn ympäriltä hakataan alue puhtaaksi ja tasoitetaan. Ovat sitten rumia. Vähiin menee Suomesta isot yhtenäiset metsäkappaleet.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.

Lähettämällä kommentin, olet lukenut ja hyväksynyt kommentointiin liittyvät säännöt sekä tietosuojaselosteen.