Kuhmalahden kirkolle aiheutettiin tulipalovaara – ”On erittäin ikävää, että tällaista tapahtuu erityisesti näin lähellä Rautjärven kirkon tuhopolton ajankohtaa”

0
Asettamasi evästeasetukset estävät jakopainikkeiden käytön.
Kangasalan seurakunta on hankkimassa kuivasprinklausjärjestelmää uudenvuodenyönä ilotulitteiden vuoksi syttymisvaarassa olleeseen Kuhmalahden kirkkoon. Sellainen löytyy jo Kangasalan keskustan ja Sahalahden kirkoista. Kuva: Kangasalan seurakunta

Kuhmalahden kirkolle on aiheutettu syttymisvaara ilotulitteilla, tiedottaa Kangasalan seurakunta. Asiasta on tehty seurakunnan mukaan rikosilmoitus.

Seurakunnan tiedotteessa kerrotaan, että Kuhmalahden kirkon pääovella ja sivuovella räjäyteltiin uudenvuodenyönä ilotulitteita ovien edustan välittömässä läheisyydessä.

Toiminta aiheutti puurakenteiselle kirkolle merkittävän tulipalovaaran. Seurakunta on reagoinut asiaan ja tehnyt tänään torstaina asiasta rikosilmoituksen. Tapahtumasta on seurakunnan mukaan olemassa valvontakamerakuvaa, joka on toimitettu poliisille.

–  On erittäin ikävää, että tällaista tapahtuu erityisesti näin lähellä Rautjärven kirkon tuhopolton ajankohtaa. Tällainen toiminta ei ole hyväksyttävää millään muotoa. Tekijät eivät todennäköisesti ole tulleet ajatelleeksi sitä, millaisiin seurauksiin varomaton toiminta olisi pahimmillaan voinut johtaa, Kangasalan seurakunnan vs. kirkkoherra Markku Viitala kommentoi tapahtumaa pettyneenä.

Tässä vaiheessa seurakunta ei kommentoi asiaa enempää.

Kuhmalahden kirkko on valmistunut vuonna 1846 ja sen on suunnitellut Ernst Lohrmann. Rakennus on myöhäisempire tyylinen, puurakenteinen pitkäkirkko.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.

Lähettämällä kommentin, olet lukenut ja hyväksynyt kommentointiin liittyvät säännöt sekä tietosuojaselosteen.