Kuhmalahden uusiojätelaitoksen kuusikymppinen pysyy

0
Kuhmalahden uusiojätelaitoksen kohdalle ulottuva 60 km/h nopeusrajoitus pysyy voimassa, vaikka laitos on lopettanut toimintansa. Rajoituksen tarve tulee uusiojätelaitokselta puolisen kilometriä Kuhmalahden suuntaan sijaitsevan Heinihuhdintien liittymän puutavaraliikenteestä.

Kuhmalahden uusiojätelaitoksen kohdalla oleva 60 km/h nopeusrajoitus ei poistu ainakaan lähiaikoina. Vaikka laitoksen toiminta on päättynyt, muu rajoitusalueen liittymäliikenne edellyttää rajoituksen pitämistä ennallaan.

Moni Kangasalan ja Kuhmoisten välistä tietä säännöllisesti ajava autoilija on odotellut, että uusiojätelaitoksen toiminnan päättyminen tekisi vajaan kilometrin mittaisen kuudenkympin rajoitusalueen tarpeettomaksi. Tiellä 325 on pääosin 80 km/h rajoitus.

Keskelle asumatonta metsätaivalta sijoittuva alhaisempi rajoitus tuntuu joidenkin mielestä turhalta.

Rajoituksen asettaminen tuli alun perin ajankohtaiseksi uusiojätelaitokselta Kuhmalahden suuntaan sijaitsevan Heinihuhdintien liittymän liikenteen vuoksi.

Sivutieltä liikkuu ajoittain pienimuotoisen yritystoiminnan puutavarakuljetuksia.

Pirkanmaan ely-keskus asetti paikalle nopeusrajoituksen kuutisen vuotta sitten. Rajoitus oli tarpeellinen turvallisuussyistä.

– Näkyvyys liittymän kohdalla ei ole paras mahdollinen. Kääntyvät rekat voivat tulla autoilijoille yllätyksenä, kertoo ely-keskuksen Liikennejärjestelmä-yksikön päällikkö Harri Vitikka.

Ely-keskus ulotti rajoituksen myös uusiojätelaitoksen liittymään, vaikka se ei olisi vaatinutkaan alempaa ajonopeutta. Rajoitus oli tarkoitettu väliaikaiseksi.

Vitikan mukaan Heinihuhdintien liikenne pitää rajoituksen edelleen tarpeellisena.

– Parempi sijainti liittymälle olisi noin sata metriä nykyisestä kohdasta Sahalahden suuntaan. Jos siirto joskus toteutuu, nopeusrajoituksen poisto voi olla mahdollinen.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.