Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Kuhmalahtelaiset taistelevat terveysasemansa puolesta

Uutiset - 14.11.2014 kello 8.49

Kunnanvaltuuston puheenjohtaja Raimo Kouhia (sd) ja puolueiden edustajat vastaanottivat keskiviikkona vetoomuksen Kuhmalahden terveysaseman säilyttämiseksi.
Kirjelmän puuhamiehenä toimi Kuhmalahden aktiivinen kesäasukas Ilpo Ala-Houhala yhdessä Marjatta Stenius-Kaukosen ja muutamien kyläläisten kanssa.
Kirjelmässä todetaan, että lääkäri- ja sairaanhoitajavastaanotot sekä terveysneuvonta toimivat hyvin Kuhmalahden terveysasemalla.
– Terveyskeskuslääkärinä toimii kokenut lääkäri, joka tuntee asukkaiden tarpeet.
– Sairaanhoitaja on terveyskeskuksen ainoa reseptinkirjoitusoikeuden omaava sairaanhoitaja, jonka toimenkuvaa laajentamalla voidaan saavuttaa tavoiteltuja säästöjä.
Talousarvioehdotuksen mukaan perusterveydenhuoltoa vahvistetaan muun muassa työnjakoja kehittämällä, pitkäaikaissairaanhoidon hoitomallia laajentamalla ja matalan kynnyksen palveluita lisäämällä.
– Terveydenhoitajien terveysneuvontaa kansansairauksien ehkäisemiseksi voidaan Kuhmalahdella myös lisätä. Laboratoriopalvelujen turvaaminen terveysasemalla on erittäin tärkeää.
Kirjelmässä huomautetaan, että ikäihmisten osuus väestöstä on Kuhmalahdella suuri ja siten myös terveyspalvelujen käyttö keskimääräistä suurempaa.
– Ikäihmisten mahdollisuus hakea palveluja kauempaa on taas keskimääräistä vaikeampaa heikentyneen liikuntakyvyn ja heikkojen kulkuyhteyksien vuoksi.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös