Koti Uutiset Kuhmalahtelaiset taistelevat terveysasemansa puolesta

  Kuhmalahtelaiset taistelevat terveysasemansa puolesta

  0

  Kunnanvaltuuston puheenjohtaja Raimo Kouhia (sd) ja puolueiden edustajat vastaanottivat keskiviikkona vetoomuksen Kuhmalahden terveysaseman säilyttämiseksi.
  Kirjelmän puuhamiehenä toimi Kuhmalahden aktiivinen kesäasukas Ilpo Ala-Houhala yhdessä Marjatta Stenius-Kaukosen ja muutamien kyläläisten kanssa.
  Kirjelmässä todetaan, että lääkäri- ja sairaanhoitajavastaanotot sekä terveysneuvonta toimivat hyvin Kuhmalahden terveysasemalla.
  – Terveyskeskuslääkärinä toimii kokenut lääkäri, joka tuntee asukkaiden tarpeet.
  – Sairaanhoitaja on terveyskeskuksen ainoa reseptinkirjoitusoikeuden omaava sairaanhoitaja, jonka toimenkuvaa laajentamalla voidaan saavuttaa tavoiteltuja säästöjä.
  Talousarvioehdotuksen mukaan perusterveydenhuoltoa vahvistetaan muun muassa työnjakoja kehittämällä, pitkäaikaissairaanhoidon hoitomallia laajentamalla ja matalan kynnyksen palveluita lisäämällä.
  – Terveydenhoitajien terveysneuvontaa kansansairauksien ehkäisemiseksi voidaan Kuhmalahdella myös lisätä. Laboratoriopalvelujen turvaaminen terveysasemalla on erittäin tärkeää.
  Kirjelmässä huomautetaan, että ikäihmisten osuus väestöstä on Kuhmalahdella suuri ja siten myös terveyspalvelujen käyttö keskimääräistä suurempaa.
  – Ikäihmisten mahdollisuus hakea palveluja kauempaa on taas keskimääräistä vaikeampaa heikentyneen liikuntakyvyn ja heikkojen kulkuyhteyksien vuoksi.

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän