Kuinka käy maitotilan sukupolvenvaihdoksessa? – Ilmastonmuutos ja synkkenevät talousnäkymät varjostavat dokumenttielokuvan henkilöitä

0
Juha Partanen haluaisi jäädä eläkkeelle ja saada pojastaan Henry Partasesta jatkajan suvun maitotilalle. Kuva: Mika Rantonen
Juha Partanen haluaisi jäädä eläkkeelle ja saada pojastaan Henry Partasesta jatkajan suvun maitotilalle. Kuva: Mika Rantonen

Ohjaajat Mika Rantonen ja Verena Netzer marssittavat Luonnonlaki-dokumenttielokuvassa valkokankaalle ikääntyvän ja omaleimaisen maanviljelijä Juhan.

Juhan täytyy vakuuttaa poikansa Henry maitotilan jatkamisesta ennen eläkkeelle jäämistä.

Henry on kuitenkin jo pitkään punninnut taloudellisia riskejä ja maitotilan pyörittämisen järkevyyttä. Hänen täytyy päättää, jääkö hän isänsä avuksi ja vaarantaa oman perheensä tulevaisuuden.

Vaihtoehtona siintää muutto pois paremman elämän toivossa.

Kangasalan kirjaston tiedotteen mukaan elokuva muodostaa intiimin muotokuvan perheestä perinteiden ja arjen realiteettien ristitulessa ilmastonmuutoksen ja synkkenevien talousnäkymien pyörteessä.

Sukupolvien välisten ristiriitojen ohella elokuvan keskiöön nousevat rakkaus ja absurdi huumori, jotka sitovat perheenjäsenet toisiinsa.

Dokumenttielokuva Luonnonlaki tiistaina 7.9. kello 17.30–18.40 Kangasala-talon valtuustosalissa. Vapaa pääsy. K7. Vahva maskisuositus.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.