Koti Uutiset Kukkapelto on tarkoitettu katseltavaksi

  Kukkapelto on tarkoitettu katseltavaksi

  3
  – Katsellaan, ei poimita, muistuttaa kunnanpuutarhuri Jari Järvinen. Kun pellolla ei kävellä, sieltä nousee vielä uusia lajeja.

  Kangasalan kunnan pellolle, joka sijaitsee terveyskeskuksen läheisyydessä, on istutettu tänä vuonna viime vuodesta poikkeava siemenseos. Peltoon nousee monipuolisesti erilaisia kasveja, muun muassa ruiskaunokkeja ja unikkoa.

  Aikaisempina vuosina pellossa on kasvanut auringonkukkia ja ne ovat olleet kaikkien kuntalaisten poimittavissa. Tänä vuonna tilanne on toinen.

  – Tänä vuonna pelto on tarkoitettu katseltaviksi, eikä kukkia ole tarkoitus poimia, kunnanpuutarhuri Jari Järvinen sanoo.

  Järvisen mukaan ongelmana on nyt se, että pellolla on kävelty ja poimittu jo nousseita kukkasia. Kun pellolla kuljetaan, vasta kasvun alussa olevat pienet versot polkeutuvat maahan ja vahingoittuvat.

   

  3 KOMMENTTIA

  1. ”Virallinen” kukkapelto hieno! Samaa ei voi sanoa julmetun suurista jättipalsami alueista.
   Molemmissa päissä Kangasalaa rehottaa valtavat alueet tätä haitalliseksi luokiteltua vieraslajia. Luultavasti muuallakin, eivät vaan näy tielle. Jättipalsamin myynti, kasvatus ja kaikenlainen käyttö on KIELLETTY EU:ssa! Sen leviämiseen pitäisi puuttua. Mitäpä sanoo tästä esim. kunnanpuutarhuri? Todellinen häpeä koko kunnalle moinen huolettomuus. Tämä ”valloittaja” ei itsekseen häviä, vaan jatkaa leviämistä todella laukaten ja tukahduttaa kaiken muun kotoperäisen kasvillisuuden. Surullinen näky!

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän