Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Kukkapelto on tarkoitettu katseltavaksi

Kangasalan kunnan pellolle, joka sijaitsee terveyskeskuksen läheisyydessä, on istutettu tänä vuonna viime vuodesta poikkeava siemenseos. Peltoon nousee monipuolisesti erilaisia kasveja, muun muassa ruiskaunokkeja ja unikkoa.

Uutiset - 16.8.2017 kello 15.40
Kangasalan Sanomat
Kukkapelto on tarkoitettu katseltavaksi
– Katsellaan, ei poimita, muistuttaa kunnanpuutarhuri Jari Järvinen. Kun pellolla ei kävellä, sieltä nousee vielä uusia lajeja.

Aikaisempina vuosina pellossa on kasvanut auringonkukkia ja ne ovat olleet kaikkien kuntalaisten poimittavissa. Tänä vuonna tilanne on toinen.

– Tänä vuonna pelto on tarkoitettu katseltaviksi, eikä kukkia ole tarkoitus poimia, kunnanpuutarhuri Jari Järvinen sanoo.

Järvisen mukaan ongelmana on nyt se, että pellolla on kävelty ja poimittu jo nousseita kukkasia. Kun pellolla kuljetaan, vasta kasvun alussa olevat pienet versot polkeutuvat maahan ja vahingoittuvat.

 

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

16.8.2017 kello 19.11
EevisIlmoita
Mielummin sellaisia peltoja joista voisi poimia omaksi iloksi , Eipä tuonne tule mentyä vain tuijottelemaan.
16.8.2017 kello 20.51
poimin joIlmoita
Olisiko pelto kannattanut aidata ja merkitä vain katseluun tarkoitetuksi?
21.8.2017 kello 07.52
OhikulkijaIlmoita
"Virallinen" kukkapelto hieno! Samaa ei voi sanoa julmetun suurista jättipalsami alueista.
Molemmissa päissä Kangasalaa rehottaa valtavat alueet tätä haitalliseksi luokiteltua vieraslajia. Luultavasti muuallakin, eivät vaan näy tielle. Jättipalsamin myynti, kasvatus ja kaikenlainen käyttö on KIELLETTY EU:ssa! Sen leviämiseen pitäisi puuttua. Mitäpä sanoo tästä esim. kunnanpuutarhuri? Todellinen häpeä koko kunnalle moinen huolettomuus. Tämä "valloittaja" ei itsekseen häviä, vaan jatkaa leviämistä todella laukaten ja tukahduttaa kaiken muun kotoperäisen kasvillisuuden. Surullinen näky!
~
Takaisin ylös