Koti Pääkirjoitus Kulttuuritalon toimintasuunnitelma antaa lähtöeväät

  Kulttuuritalon toimintasuunnitelma antaa lähtöeväät

  0

  Kangasalan kulttuuritalon toimintaa suunnittelemaan asetettu työryhmä on saanut urakkansa valmiiksi. Kasassa on 40-sivuinen raportti, jossa talon toimintaa on pohdittu monesta eri näkökulmasta.

  Kenenkään ei pidä luulla, että työryhmä on saanut kokoon ikuisesti pysyvän ja menestykseen johtavan toimintamallin. Kulttuuritalolle on kuitenkin tehty lyhyt liiketoimintasuunnitelma, joka antaa lähtöeväät toiminnan kehittämiselle.

  Liiketoimintasuunnitelmassa tai paremminkin raportin tiivistelmässä ei ole maalailtu pelkästään unelma-alkua tai tulevaisuutta ruusunpunaiset lasit silmillä. Vahvuuksien ohella on reilusti tunnustettu ne heikkoudet, jotka pienellä kulttuurikeskuksella on kilpailussa muiden toimijoiden kanssa ihmisten vapaa-ajasta.

  Työryhmä koostui pääosin kulttuurin paikallisista ammattilaisista ja henkilöistä, joilla on vahva kokemus tapahtumien järjestelyistä ja markkinoinnista. Tämän ansiota varmasti onkin, että liiketoimintasuunnitelmaan on heti kirjattu niitä asioita, joista on lähdettävä liikkeelle.

  Niistä tärkein on tehdä uusi paikka tunnetuksi, hakea oikeat kohderyhmät ja markkinointikanavat. Tehtävä ei ole helppo, mutta siinä on vahvana tukena Kimmo Pyykkö -museo, jonka merkitystä kokonaisuudelle ei ole vielä kaikilla tahoilla ymmärretty. Tosin museon toiminta ei kuulunut työryhmän asialistalle.

  Kulttuuritalo tarjoaa valmistuttuaan laadukkaat tilat ulkopuolisille tilaisuuksien järjestäjille ja esiintyjille, mutta myös omille kuntalaisille.

  Paikalliset kulttuuri- ja muut harrastusryhmät saavat lisäksi hyvän harjoituspaikan vanhasta valtuustosalista ja sen oheistiloista.

  Kangasala on tekemässä suurta sijoitusta kulttuuriin. Taloussuhdanne ei ole nyt siihen paras mahdollinen, mutta kieltämättä nyt oli kulttuurin vuoro. Tähän saakkahan on sijoitettu pääasiassa liikunta- ja urheilupaikkoihin.

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän