Koti Uutiset Kunnalta vihreää uudelle joukkoliikennemallille

  Kunnalta vihreää uudelle joukkoliikennemallille

  0
  Kunta esittää joukkoliikenteen lippu- ja maksujärjestelmään täydennystä, jonka mukaan lastenvaunujen ja -rattaiden kanssa matkustaminen on ilmaista kaikilla kaupunkiseudun maksuvyöhykkeillä.

  Kangasalla ei ole huomautettavaa joukkoliikenteen uudesta, kuuteen taksavyöhykkeeseen (A,B,C,D,E,F) perustuvasta lippu- ja maksujärjestelmästä.
  Järjestelmä, jossa matka ostetaan aina vähintään kahden vyöhykkeen alueelle, tukee kunnasta erityisesti vyöhykkeiden sisäistä liikkumista ja on lyhyillä matkoilla nykyistä edullisempi.
  Vatiala ja Lentola kuuluvat mallissa B-vyöhykkeeseen, Suorama, Pikkola, keskusta, Huutijärvi, Kaivanto, Keso, Ruutana ja Suinula C:hen, Raikku ja Sahalahti D:hen, Kuhmalahti E:hen ja Pohja F-vyöhykkeeseen.
  Yhdeksän kymmenestä kaupunkiseudun asukkaasta asuu kolmella sisimmällä (ABC) vyöhykkeellä, seudun työpaikoista kehän sisällä on vielä useampi.

  Lippuvaihtoehtoja, jotka kaikki sisältävät tunnin vaihto-oikeuden, Kangasala pitää toimivina.
  Edullinen kausilippu kannustaa säännöllisesti liikkuvaa bussin kyytiin, matkamäärältään avoin arvolippu soveltuu harvempaan ja määränpäältään vaihtelevaan matkustamiseen, kertalippu satunnaiseen liikkumiseen.

  Ilmaismatkojenkaan osalta kunnalla ei ole huomautettavaa uudesta mallista, jonka mukaan sotaveteraanit, virkapukuiset poliisit ja alle seitsenvuotiaat lapset sekä vammaiset saattajineen matkustavat maksutta kaikilla vyöhykkeillä.
  Lisäyksenä Kangasala esittää, että myös lastenvaunujen ja -rattaiden kanssa voisi liikkua ilmaiseksi kaikilla vyöhykkeillä eikä vain kolmella sisimmällä (ABC), kuten on suunniteltu.

  Normaalihintaisista lipuista myönnettävistä alennuksista, jotka koskevat lapsia, nuoria ja yli 65-vuotiaita, kunnalla ei ole huomautettavaa.
  Esimerkiksi Kangasalla uusi järjestelmä parantaa tilannetta merkittävästi, sillä seutualueella nuorille ja senioreille ei ole aiemmin myönnetty alennuksia, ja lapsistakin alennuksella ovat matkustaneet vain 4–12 -vuotiaat.
  Kangasalla uuden joukkoliikennejärjestelmän arvioidaan lisäävän matkojen määrää 11 prosentilla vuosittain.
  Järjestelmä on tarkoitus ottaa käyttöön 6.6.2016 alkaen.
  Kunnan vastaus Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnan (Jolila) lausuntopyyntöön käsiteltiin maanantaina kunnanhallituksessa.

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän