Kunnanjohtaja Auvinen vastaanottaa torstaina painavan mielipiteen

0
Kunnanjohtaja Oskari Auvinen vastaanottaa nämä niput torstaina.

Kunnanjohtaja Oskari Auvinen vastaanottaa tämän viikon torstaina kolmen hengen delegaation, joka on kerännyt nimiä kahteen, kaupunki-nimitysasian uudelleen käsittelyyn tähtäävään adressiin.

Terttu Koivisto, Eino I. Gustafsson ja Mauno Ruokonen luovuttavat kunnanjohtajalle kaksi painavaa pinkkaa paperia.
Kuntalaiset ovat allekirjoituksillaan vahvistaneet vastustavansa Kangasalan ryhtymistä kaupungiksi.

Valtuusto päätti helmikuussa, että Kangasala ottaa kaupunki-nimityksen käyttöön ensi vuoden alussa.

– Päätös oli toki laillinen, mutta se tehtiin kuntalaisia kuulematta. Sen vuoksi minä avasin aloitteet päätöksen kumoamisesta ja kansanäänestyksestä, Koivisto kertoo.

Nimiä kerättiin aluksi ainoastaan verkossa. Maaliskuun alkupuolella mukaan lähtivät aktiiviset eläkeläiset Eino I.  Gustafsson ja Mauno Ruokonen.

– Kuten on usein havaittu, paras tapa saada kannattajia asialle on ihmisten kohtaaminen kasvotusten. Einon ja Maunon panos aloitteiden läpiviemiseksi oli oleellisen tärkeä.

Gustafsson ja Ruokonen osoittautuivat hyvin tehokkaiksi kerääjiksi, ja kannattajia aloitteisiin saatiin kokoon riittävästi jo pääsiäisen alla.

Aloitteen kunnallisesta, neuvoa antavasta kansanäänestyksestä Kangasalan kuntamuodosta allekirjoitti 1 348 äänestysikäistä kuntalaista.

Valtuustokäsittelyyn tähtäävän aloitteen tehdyn päätöksen kumoamisesta allekirjoitti puolestaan 1 021 äänestysikäistä kuntalaista

Nimien keruuta jatkettiin kuitenkin vielä pääsiäisen jälkeen, koska käsin täytettyjen lomakkeiden joukossa saattaa olla hylättäväksi joutuvia lomakkeita.

– Valtuuston nyt vaihtuessa katsoimme parhaaksi luovuttaa aloitteet uuden valtuuston käsiteltäviksi. Tämän vuoksi aloitteet luovutetaan eteenpäin kesäkuun ensimmäinen päivä, jolloin uusi valtuustokausi alkaa.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.