Kunta arpoo 150 pysäköintilisenssiä

0
Laatulisenssi pitää pysäköinninvalvojat loitolla koko loppuvuoden. Kannattaa tavoitella!

Kangasalan kunta arpoo autoilijoille, moottoripyöräilijöille ja mopoilijoille 150 pysäköintilisenssiä, jotka oikeuttavat parkkeeraamaan tänä vuonna eri puolille kuntaa ilman pelkoa pysäköintivirhemaksusta. Edellytyksenä on kuitenkin, että ajoneuvo on pysäköity tieliikennelain mukaisesti.
– Ajattelimme ilahduttaa näin kunnan 150-vuotisjuhlavuotena muutamia kuljettajia pienellä yllätyksellä. Pysäköinnin valvonta on aiheuttanut paljon kritiikkiä ja pahaa mieltä, joten halusimme vaikuttaa tällä myönteisellä tempauksella myös asenteisiin, kunnan vs. lakinainen Kia Straff-Rike kertoo.

Idea pysäköintilisenssistä välähti kunnan lakiosastolla, kun joku luki ajankulukseen matkailuesitteestä ja netistä Yhdysvaltojen tavasta arpoa vuosittain tietty määrä maahanmuutto- ja työlupia eli Green Cardeja muista maista tuleville.
– Pysäköintilisenssiarpajaisten periaate on sama, mutta sillä ei saa pysyvää oikeutta. Lisenssi on voimassa vain juhlavuoden 2015 ajan 2. huhtikuuta alkaen. Vuoden 2016 alusta palataan normaaliin käytäntöön.
Koska pysäköintilisenssi kiinnostaa varmasti tuhansia autoilijoita, arpajaisiin ilmoittautumisaika on tehty lyhyeksi käsittelyn helpottamiseksi. Auton rekisterinumero on ilmoitettava arpajaisiin 1.4.2015 kello 8–16.
 Kia Straff-Rike toivoo, että rekisterinumerot ilmoitettaisiin mieluiten sähköpostilla osoitteeseen pysakointiarpajaiset@kangasala.fi.

Eri kunnan virastoihin ja pysäköinnin valvojille voi jättää myös arvontalappusen, jossa on selkeästi merkittynä lisenssiarpajaisiin tarkoitettu rekisterinumero, esimerkiksi KLA-150. Lappu kannattaa tuoda myös siinä tapauksessa, jos sähköposti tökkii ruuhkan takia.
– Virastoista tai valvojilta saa myös paperipalan ja kynän, jos itsellä ei satu olemaan. Lappujen tuojien kannattaa kuitenkin muistaa laittaa pysäköintikiekko kojelaudalle arvontalapun tuonnin ajaksi, koska tuolloin virastojen parkkipaikoilla tai lähitienoilla saatua virhemaksua ei hyvitetä, vaikka voittaisikin lisenssin.
Lisenssin saamisesta ilmoitetaan voittajille henkilökohtaisesti Trafissa olevien rekisteritietojen perusteella.
Pysäköinnin valvojilla on työvuorollaan mukanaan luettelo rekistereistä, joilla on parkkilisenssi.
– Näin vältytään kirjoittamasta turhia rikemaksuja ja vihastuttamasta lisenssin saaneita.
Voittajien ei siis tarvitse tehdä mitään muuta kuin parkkeerata mahdollisimman paljon loppuvuoden aikana ja ottaa käyttöön pysäköintikiekko taas ensi vuonna, Straff-Rike muistuttaa.

Lisenssiä ei myönnetä, jos voittajalla on maksamattomia ajoneuvoveroja, pysäköintivirhemaksuja tai katsastus on vanhentunut. Lisenssinsä menettäneen tilalle arvotaan näissä tapauksissa uusi voittaja.
Kunnanhallitus hyväksyi lakiosaston lisenssiarpajaiset viime kokouksessaan. Joiltakin voittajilta saamatta jäävät rikemaksutulot hallitus päätti – äänin 6–5 – rahoittaa laimentamalla kunnan juhlavuoden tilaisuuksissa tarjottavan boolin alkoholipitoisuutta kahdella prosenttiyksiköllä.
Vastustajien mielestä laimennettua boolia imetään enemmän, josta aiheutuu ylimääräisiä jätevesimaksuja ja kallista limonadia pitää ostaa lisää. Rahoitus menee näihin kuluihin ja kaiken lisäksi kutsuvieraat pettyvät laimennettuun litkuun.

Hyvää aprillipäivää Kangasalan Sanomien lukijoille!

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.