Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Paikalliset palvelut keskeisellä paikalla osoitteessa kauppaympyra.fiPaikalliset palvelut keskeisellä paikalla osoitteessa kauppaympyra.fi

Kunta hyväksyi kauttakulkukeskuksen tulon

Uutiset - 18.9.2015 kello 9.38
Jarkko Hakala
Kunta hyväksyi kauttakulkukeskuksen tulon

Kangasalan kunta ei näe estettä turvapaikanhakijoiden­­­ kauttakulkukeskuksen perustamiselle Kaivantoon. 

Kunnanhallitus hyväksyi tämän aamun ylimääräisessä kokouksessaan kunnanjohtajan esityksen turvapaikanhakijoiden transit-vastaanottokeskuksen eli kauttakulkukeskuksen perustamisesta Kaivannon sairaala-alueelle.

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri ja Suomen Punainen risti (SPR) ovat tehneet vuoden pituisen määräaikaisen sopimuksen kauttakulkukeskuksen sijoittamisesta Kaivannon sairaalan alueelle. Sopimus koskee Kaivannon sairaalan tyhjillään olevia rakennuksia, joihin on omat sisäänkäyntinsä. Sairaanhoitopiiri halusi saada kunnalta keskusta puoltavan päätöksen ennen sopimuksen vahvistamista. 

Alkuvaiheessa Kaivannossa on tilaa noin 150 turvapaikanhakijalle, mutta paikkamäärä kasvanee loka-marraskuun taitteessa, kun psykiatrisen sairaalan toiminta alueella päättyy.

Kunta päätyi ottamaan kantaa kauttakulkukeskusasiaan nopeammin kuin aiemmin oli tarkoitus. Syynä on Suomeen ja Tampereen seudulle saapuneiden turvapaikanhakijoiden määrän kova kasvu. Suomen vastaanottokeskukset ratkeilevat jo liitoksistaan, ja Tampereen seudun hätämajoitustilat ovat täynnä.

Muun muassa Tampereen kaupunki vetosi Kangasalan kuntaan, jotta se kiirehtisi päätöstään keskuksesta.

Lähetä tekstari!
Kommentoi / Keskustele aiheesta
Lähetä tekstari!
~
Takaisin ylös