Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Kunta kilpailuttaa palveluasumisen paikat

Uutiset - 19.8.2014 kello 6.10

Kunta irtisanoo palvelukoti Sylviannan ja hoivakoti Stenbergin ostopalvelusopimukset. Sopimukset päättyvät vuoden 2015 lopussa.

Samaan aikaan päättyy myös hoivakoti Linnean kanssa tehty määräaikainen sopimus.

Kunta tarvitsee tehostetun palveluasumisen paikkoja jatkossakin, mutta nyt on tarkoitus kilpailuttaa ne.

– Sopimusten tekemisestä on jo useita vuosia. Tänä aikana on tullut voimaan hankintalaki, joka edellyttää tasapuolista kilpailutusta ja kunnan kannalta taloudellisesti parhaita ratkaisuja, sosiaalijohtaja Sinikka Särkkä selvittää.

– Sopimusten irtisanominen ei siis kohdistu palveluntuottajien toimintaan, hän täsmentää.

Tarve lisääntyy

Vanhusten tehostetun palveluasumisen ostopalvelut ovat lisääntyneet jatkuvasti, eikä tarve vähene. Yhteistoiminta-alueella on tänä vuonna varauduttu yhteensä noin 100 ostopalvelupaikan hankintaan.

Kangasala on käyttänyt viime vuosina Sylviannasta reilua kolmeakymmentä ja Villa Stenbergistä reilua kymmentä paikkaa. Kangasalla ja Pälkäneellä on ollut Linneasta yhteensä noin kaksikymmentä paikkaa.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös