Koti Uutiset Kunta säästää sijaiskustannuksissa

  Kunta säästää sijaiskustannuksissa

  0

  Kangasalan kunnan säästötoimenpiteet kohdistuvat etenkin henkilöstöpuolelle. Vuoden 2014 talousarvion lähtökohtana on, että henkilöstömenoja leikataan noin kahdella miljoonalla eurolla.

  – Tämä toteutetaan muun muassa sijaismäärärahoja leikkaamalla, jättämällä vakansseja täyttämättä sekä tarjoamalla henkilöstön haettavaksi vapaaehtoisia palkattomia vapaita. Ylitöitä ei kunnassa juuri tehdä kuin poikkeustilanteissa, kunnan henkilöstöjohtaja Eija Tetri-Lähde kertoo.

  Vähennykset näkyvät niin, että lyhyistä sairastapauksista pyritään selviämään ilman tuuraajaa. Kouluissa ei esimerkiksi hankita sijaista heti opettajan sairastuttua.

  – Toinen opettaja hoitaa alle päivän sijaisuudet oman toimen ohella. Alun perin suunnitelmana oli, että alle kolmen päivän sijaisuuksiin ei olisi saanut ottaa sijaista, mutta ohjetta muutettiin.

  – Tiukennettu sijaisohje ja täyttölupamenettely on annettu myös muihin toimintoihin välttämättömien säästöjen aikaansaamiseksi.

  Täyttölupamenettely tarkoittaa sitä, ettei avoimeksi tulleisiin virkoihin ja toimiin saa jatkossa enää rekrytoida uutta henkilöstöä ilman kunnanjohtajan erillistä lupaa. Rekrytointitarve minimoidaan tehtäväkierron ja tehtävien uudelleen järjestelyn avulla.

  – Luonnollisesti sijaiskäytännöissä otetaan huomioon esimerkiksi hoitotyön, varhaiskasvatuksen ja koulujen erityispiirteet siten, että ne hoidetaan lakien ja ohjeiden mukaisesti ja asiakasturvallisuus taataan, Tetri-Lähde toteaa.

  Henkilöstökulujen vähentämiseen pyritään myös niin kutsutuilla säästövapailla.

  – Vapaaehtoisia palkattomia vapaita on tarjottu henkilöstön haettavaksi säästöjen aikaansaamiseksi. Tänä vuonna vapaaehtoisista palkattomista vapaista on heinäkuun loppuun mennessä kertynyt säästöä 220 000 euroa.

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän