Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Kunta siivoaa romut uusiojätelaitoksen edustalta

Kuhmalahden uusiojätelaitoksen portin edusta siistiytyy lähiviikkoina. Kangasalan kunta järjestää paikalle tuodun romun pois kuljetuksen. Puomit ja kieltotaulut kertovat jatkossa, että  jätteiden tuonti alueelle on kielletty.

Uutiset - 1.9.2017 kello 8.30
Juha Jäntti
Kunta siivoaa romut uusiojätelaitoksen edustalta
Kunta siivoaa pois Kuhmalahden uusiojäteaseman edustalle tuodut romut. Jätteiden tuonti paikalle on kielletty.

Romun kertyminen juontaa juurensa aikaan, jolloin Metalli ja Kone Välitys MJU Oy:n uusiojätelaitos oli vielä toiminnassa. Tuolloin paikalla oli siirtolava esimerkiksi käytöstä poistettujen kodinkoneiden ja muun metalliromun jättämistä varten.

Laitoksen toiminnan päätyttyä viime syksynä konkurssiin yritys poisti siirtolavan. Pirkanmaan ELY-keskus on kehottanut yrittäjää asettamaan paikalle kyltit kertomaan romun vastaanoton päättymisestä. Kylttejä ei ole kuitenkaan ilmaantunut.

Ihmiset ovat edelleen jatkaneet jätteiden tuontia portin ulkopuoliselle alueelle. Romua on kertynyt paikalle loppukesän aikana jälleen melkoinen röykkiö.

Uusiojätelaitoksen aidan ulkopuolinen alue ei ole laillinen paikka minkäänlaisen jätteen tai romun jättämiseen. Jätteiden tuonti sinne on jätelaissa kiellettyä roskaamista.

Kunnalliset jäteasemat ottavat veloituksetta vastaan käytöstä poistetut kodinkoneet sekä muun sähkö- ja elektroniikkajätteen.

Lue lisää uusiojäteaseman edustan jäteongelmasta 30.8.2017 ilmestyneestä numerostamme: https://kangasalansanomat.fi/ksdigi

 

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös