Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Kunta vastustaa maanteiden lakkautuksia

Kangasalan kunta vastustaa Uittomiehentien ja Siuronsalmentien muutosta maanteistä yksityisteiksi. Pirkanmaan ely-keskus on pyytänyt kunnan lausuntoa Kuhmalahden alueelle sijoittuvien kahden maantien lakkauttamisehdotukseen.

Uutiset - 30.9.2017 kello 8.00
Kangasalan Sanomat
Kunta vastustaa maanteiden lakkautuksia
Pirkanmaan ely-keskus esittää Uittomiehentien ja Siuronsalmentien muuttamista yksityisteiksi. Kunta vastustaa muutosta.

Elinvoimalautakunta käsitteli kunnan lausunnot viime viikolla, ja esittää kunnanhallitukselle niiden hyväksymistä.

Uittomiehentie tie alkaa noin 30 kilometrin päässä Kangasalan keskustasta Huutijärvi-Kuhmoinen-maantieltä 325. Tie johtaa yhteiselle rannalle ja kunnan omistamalle rantasaunalle, joka on yhteisöjen ja yritysten vuokrattavissa.

Tien vaikutusalueella on kymmenisen asuinkiinteistöä, joista osa on tyhjillään. Lisäksi tien vaikutuspiirissä on noin 15 vapaa-ajan asuntoa. 

Pohja-Västilä-maantieltä alkavan Siuronsalmentien vaikutusalueella on parikymmentä asuinkiinteistöä ja viitisenkymmentä vapaa-ajan asuntoa.

Lopullisen päätöksen lakkauttamisista tekee Liikenne- ja viestintäministeriö.

Lue lisää tieasioista 27.9.2017 ilmestyneestä numerostamme: https://kangasalansanomat.fi/ksdigi

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

22.11.2017 kello 04.36
MörköjimIlmoita
Uutista maantien lakkauttamisesta olen ihmetellyt Kangasalantiellä välillä Tampereen raja - rakennettava liikenneympyrä OP:n nurkalla. Muuttuu kai yksityistieksi. Miten keskelle maantietä voidaan panna yhtäkkiä yksityistien pätkä ja kenen toimesta ja miten se huolletaan että pysyy ajettavassa kunnossa joka säässä? Vai olenko ymmärtänyt väärin?
22.11.2017 kello 19.29
V-P HeikkiläIlmoita
Tuolla Mörköjimin mainitsemalla kohdalla kun maantie lakkaa niin veikkaan että tilalle tulee katu. Eli ylläpito vaihtuisi kunnalle. Eikun kaupungille.
~
Takaisin ylös