Koti Uutiset Kunta vastustaa maanteiden lakkautuksia

  Kunta vastustaa maanteiden lakkautuksia

  2
  Pirkanmaan ely-keskus esittää Uittomiehentien ja Siuronsalmentien muuttamista yksityisteiksi. Kunta vastustaa muutosta.

  Kangasalan kunta vastustaa Uittomiehentien ja Siuronsalmentien muutosta maanteistä yksityisteiksi. Pirkanmaan ely-keskus on pyytänyt kunnan lausuntoa Kuhmalahden alueelle sijoittuvien kahden maantien lakkauttamisehdotukseen.

  Elinvoimalautakunta käsitteli kunnan lausunnot viime viikolla, ja esittää kunnanhallitukselle niiden hyväksymistä.

  Uittomiehentie tie alkaa noin 30 kilometrin päässä Kangasalan keskustasta Huutijärvi-Kuhmoinen-maantieltä 325. Tie johtaa yhteiselle rannalle ja kunnan omistamalle rantasaunalle, joka on yhteisöjen ja yritysten vuokrattavissa.

  Tien vaikutusalueella on kymmenisen asuinkiinteistöä, joista osa on tyhjillään. Lisäksi tien vaikutuspiirissä on noin 15 vapaa-ajan asuntoa. 

  Pohja-Västilä-maantieltä alkavan Siuronsalmentien vaikutusalueella on parikymmentä asuinkiinteistöä ja viitisenkymmentä vapaa-ajan asuntoa.

  Lopullisen päätöksen lakkauttamisista tekee Liikenne- ja viestintäministeriö.

  Lue lisää tieasioista 27.9.2017 ilmestyneestä numerostamme: https://kangasalansanomat.fi/ksdigi

  2 KOMMENTTIA

  1. Uutista maantien lakkauttamisesta olen ihmetellyt Kangasalantiellä välillä Tampereen raja – rakennettava liikenneympyrä OP:n nurkalla. Muuttuu kai yksityistieksi. Miten keskelle maantietä voidaan panna yhtäkkiä yksityistien pätkä ja kenen toimesta ja miten se huolletaan että pysyy ajettavassa kunnossa joka säässä? Vai olenko ymmärtänyt väärin?

  2. Tuolla Mörköjimin mainitsemalla kohdalla kun maantie lakkaa niin veikkaan että tilalle tulee katu. Eli ylläpito vaihtuisi kunnalle. Eikun kaupungille.

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän