Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Kuntauudistusta pohdittiin Kangasalla

Lauantaina 10.2.1968

Vuosien varrelta - 14.2.2018 kello 12.09
Kangasalan Sanomat
Kuntauudistusta pohdittiin Kangasalla
Hämeen läänin kuntauudistustoimikunnan eräs jaosto maaherra Jorma Tuomisen toimiessa puheenjohtajana neuvotteli viime tiistaina Kangasalla Osuuskassan kerhohuoneessa kuntien edustajien kanssa. Seutukaavaliiton puheenjohtaja ins. Pauli Perimaa puhumassa Tampereen talousalueen kuntasuunnittelusta.

Kangasalan Osuuskassan kerhohuoneessa pohdittiin kuntauudistukseen liittyviä ajankohtaisia kysymyksiä viime tiistaina. 

Puhetta johti tilaisuudesa Hämeen läänin kuntauudistustoimikunnan puheenjohtaja maaherra Jorma Tuominen ja sihteeerinä oli toimikunnan sihteeri, lääninisihteeri Rauno Karvonen. 

Tampereen seutukaavaliiiton alueen jaos­ton lisäksi olivat tilaisuudessa edustettuina Sahalahden, Kuhmalahden, Luopiois­ten, Pälkäneen ja Kangasalan kunnat.

Tilaisuudessa kuntien edustajat esittivät käsityksensä kuntauudistuksen perusteita ja tarpeellisuudesta. Lisäksi kuntien edustajat toivat esille ne näkökohdat, jotka heidän käsityksensä mukaan olisi otettava huomioon kuntauudistusta toteutettaessa. 

Mm. Kangasalan kunnanedustajat uudistavat kunnanvaltuuston aiemmin antaman lausunnon, jossa korostetaan sitä, että Kangasalan kunnan hallinnolliset rajat olisi säilytettävä ennallaan. 

Sahalahden ja Kuhmalahden kuntien edustajat mainitsivat, että mikäli kunnat eivät voi toimia itsenäisinä, olisi yhdistyminen Kangasalan kuntaa syytä ottaa harkittavaksi. 

Luopioisten kunnan käsityksen mukaan kunta voi parhaiten toimia itsenäisenä. 

Pälkäneen kunnan edustajat korostivat puolestaan sitä seikkaa, että kuntien yhteistoimintaryhmiä olisi muodostettava, jolloin Pälkäne toimisi yhteistyössä sekä Valkeakosken että Kangasalan kanssa. 

Mitään päätöksiä ei neuvottelussa tehty.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös