Kangasala sijoittuu korkealle kuntien elinvoimaisuutta, vetovoimaisuutta ja pitovoimaisuutta mittaavassa vertailussa. Asiasta kerrotaan Kangasalan kaupungin tiedotteessa.
Kangasala oli 22. sijalla konsulttiyhtiö MDI:n julkaisemassa vertailussa, jossa oli mukaan kaikkiaan 293 kuntaa.
Tampereen kaupunkiseudulla sijoitus oli neljäs, ja kun kuntia vertaillaan omassa kokoluokassaan (25 000–49 999 asukasta), Kangasala nousi Pirkanmaan kärkeen ja koko maan vertailussa sijalle 7.
– Kangasala on kehittänyt elinkeinopalvelujaan päämäärätietoisesti ja monipuolisesti yhdessä Business Kangasalan ja Business Tampereen kanssa. Työ yritysystävällisen Kangasalan puolesta jatkuu tiiviissä yhteistyössä yritysten ja yrittäjäyhdistyksen kanssa, sanoo kaupunginjohtaja Oskari Auvinen tiedotteessa.
Alueelliset erot Suomessa ovat suuria
Elinvoimaisuutta sekä veto- ja pitovoimaa mitattiin päivitetyllä EVP-indeksillä, jonka ovat kehittäneet kuntatalouteen perehtynyt hallintotieteiden tohtori Eero Laesterä ja MDI:n neuvonantaja, valtiotieteiden tohtori Timo Aro.
Elinvoimaan liittyvät muuttujat kohdistuvat alueiden talous-, tulo-, yrittäjyys-, työllisyys- ja koulutusdynamiikan kehitykseen. Veto- ja pitovoimaan liittyvät muuttujat kohdistuvat alueiden väestön ja vetovoiman, asumisen ja rakentamisen sekä vapaa-ajan asumisen kehitykseen.
Kolmestakymmenestä parhaiten pärjänneestä kunnasta yhteensä 21 sijaitsi Kasvukolmion alueella (pääkaupunkiseutu–Tampere–Turku), neljä kuntaa Lapissa ja viisi kuntaa muissa Manner-Suomen maakunnissa. Kymmenen parhaiten sijoittunutta kuntaa olivat Espoo, Helsinki, Kittilä, Pirkkala, Sipoo, Vantaa, Tuusula, Tampere, Kolari ja Kirkkonummi.
Alueellista epätasapainoisuutta kuvaa se, että EVP-kokonaisindeksissä heikoimmin menestyneet kunnat ovat painottuneet Itä-Suomen, Kaakkois-Suomen ja keskisen Suomen laajalle alueelle.
MainosTilaa Kangasalan Sanomat alkaen 3,70 €.Tilaa tästä