Kuntien sopimuksia irtisanonut Attendo irtisanoi myös Kangasalan ja Pälkäneen hoivakotisopimuksen

2
Asettamasi evästeasetukset estävät jakopainikkeiden käytön.
Kuva Herttuattaren ovelta. Kuva: KS Arkisto

Hoivakotipalveluja tuottava Attendo on irtisanonut ikääntyneiden palveluja koskevia sopimuksiaan kuntien ja kuntayhtymien kanssa eri puolella Suomea.

Kangasalan kaupungin tiedotteen mukaan irtisanottujen sopimusten joukossa on myös Kangasalan ja Pälkäneen sopimus ikäihmisten tehostetun palveluasumisen tuottamisesta. Sopimus on irtisanottu päättymään 31.3.2023.

Tiedotteen mukaan irtisanominen ei koske asukkaita, jotka asuvat yksiköissä palvelusetelillä.

Attendon tiedotteen mukaan irtisanomisten taustalla ovat ensi vuoden huhtikuussa ja joulukuussa edessä olevat muutokset hoitajamitoituksessa sekä kustannusten nousu.

Ikäihmisten tehostetun palveluasumisen palvelujen järjestämisestä vastaa 1.1.2023 alkaen Pirkanmaan hyvinvointialue. Palvelun ensivuoden hinnoista ei ole vielä päästy yksimielisyyteen. Attendon on tarkoitus neuvotella sopimukset uusiksi.

Sopimusten irtisanomiset eivät vaikuta asukkaiden asumiseen tai hoivaan, vaan asuminen jatkuu kuten ennenkin ja asukkaat saavat tarvitsemansa palvelut myös jatkossa.

Attendolla on Kangasalla kaksi hoivakotia Attendo Herttuatar ja Attendo Hildantupa.

MainosTilaa Kangasalan Sanomat kuukaudeksi tarjoushintaan diginä 6,90 € tai printtinä 9,90 €.Tilaa tästä

2 kommenttia

  1. Eiköhän Attendon menot ole myös melkoisesti nousseet kun sähkön hinta, ruoan hinta ja nyt hoitajien palkat ovat nousseet merkittävästi. Inflaation nousu lähentelee kai jo 10 prosentissa.
    Myöskin käsitys on että hinnoista ei ole suostuttu neuvottelemaan, kun kunnat eivät enää halua ja hyvinvointikeskukset eivät ole vielä valmiita neuvotteluun. Onko edes henkilöitä nimetty, jotka asiasta päättävät. Ainakin joissakin pirkanmaan kunnissa näin on. Soten organisointi pahasti jarruttaa. Paha vaan, että hoidokit ja omaiset ovat kovasti huolissaan tilanteesta. Eräs tokaisi, että antakaa nyt se pilleri, ettei olla enää vaivaksi, näin pääsette vanhasta väestä eroon.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.

Lähettämällä kommentin, olet lukenut ja hyväksynyt kommentointiin liittyvät säännöt sekä tietosuojaselosteen.