Kuohenmaan kesäteatterin maalaiskomediassa toimittaja etsii onnea

0
Sini Kivikytö, Anni Tuominen, Lauri Kamppari ja Severi Kamppari näyttelevät Onnenetsijässä. Heidän lisäkseen mukana on viisi muutakin alle 18-vuotiasta näyttelijää. Kuva: Taina Kanerva

Millaisista asioista onnellisuus syntyy? Sitä lähtee selvittämään nuori toimittaja, joka jää virkavapaalle ja muuttaa maaseudulle perittyään mummonmökin.

Näistä lähtökohdista rakentuu Kuohenmaan kyläteatterin tämän kesäinen näytelmä Onnenetsijä. Käsikirjoittaja Kati Kamppari luonnehtii näytelmää maalaiskomediaksi, jossa käsitellään myös nykyajan teemoja.

– Lähtökohtana oli mielikuva suomalaisista maailman onnellisimpana kansana, Kamppari kertoo.

Näytelmän edetessä käy selväksi, että elo maalaiskylässä ei olekaan niin auvoisen rauhallista, kuin voisi kuvitella, vaan kylässä sattuu ja tapahtuu kaikenlaista hauskaa, outoa, pelottavaa ja jännittävää.

Oman mausteensa esitykseen tuovat tarinaan sopivat laulut, kuten Roineen rannalla -valssi.

Kampparin mukaan näytelmän kirjoittamisen suurin haaste oli luoda rooli 19 teatteriharrastajalle. Työtä helpottaa se, että lähes kaikki näyttelijät ovat olleet mukana useampana kesänä.

– Mietin kirjoittajaessa, mikä hahmoista sopisi kenellekin. Yleensä roolijako on mennyt nappiin, Kamppari kertoo.

Tänä kesänä Kuohenmaan paviljongin lavalle nousee yhdeksän alle 18-vuotiasta.
13-vuotias Anni Tuominen näyttelee kyläkauppiaan tytärtä.

– On ollut hauskaa. Olen mukana neljättä kesää. Tykkään näyttelemisestä. Se antaa uusia näkökulmia ja opettaa uutta, Tuominen pohtii.

Teatteriharrastuksessa saa myös uusia kavereita ja pääsee tekemään yhdessä.

Kuohenmaan kyläteatteri pyörii Kuohenmaan kyläyhdistyksen voimin. Teatterin tuotto menee yhdistyksen käytössä olevien kiinteistöjen Kuohenmaan koulun ja paviljongin ylläpitoon ja kunnostamiseen.

Kuohenmaan kyläteatterin Onnenetsijä Kuohenmaan paviljongilla, ­Kaarina Maununtyttären tie 1631. Esitykset 3.8. kello 14 ja 18 sekä 4.8. kello 14 ja 18. Lisätietoja kuohenmaa.sivustot.fi/kylateatteri/

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.