Kuohun kahvilayrittäjän kilpailutus menee uusiksi – sopimusta ei syntynyt

3

Uimahalli Kuohun kahvilayrittäjän kilpailutus uusitaan. Taustalla on erilaisia näkemyksiä tarjouspyynnöstä ja sopimuksesta.

Kuohun hallituksen puheenjohtaja Heikki Salmela sanoo, että taustalla on kahvilan entisen yrittäjän ja kilpailutuksen voittajan välinen näkemysero entisten työntekijöiden asemasta.

– Heillä on erilaisia näkemyksiä siitä, onko kyseessä liikkeenluovutus vai ei, Kuohun uimahallin hallituksen puheenjohtaja Heikki Salmela selventää.

Liikkeen luovutuksella tarkoitetaan yrityksen, liikkeen, yhteisön, säätiön tai näiden toiminnallisen osan luovuttamista toiselle työnantajalle, joka jatkaa liiketoiminnan harjoittamista samana tai samankaltaisena.

Uusi työnantaja ei saa liikkeen luovutuksen perusteella yksipuolisesti muuttaa työntekijöiden työsuhteiden ehtoja, esimerkiksi työaikaa tai palkkaa.

– Yrittäjät eivät halunneet allekirjoittaa sopimusta, koska pelkäsivät sitä, että työntekijöiden oikeuksista syntyy myöhemmin riitaa.

Kuohun uimahallia pyöritti aiemmin Tg Group Cafe- niminen yritys. Sen työntekijät oli tarkoitus siirtää uuden yrittäjän palvelukseen.

– Tässä on kysymys myös työehtosopimusten tulkinnasta. Uimahalli voisi niin halutessaan toki riitauttaa kilpailutuksen voittaneen yhtiön perumisen kahvilatoiminnan osalta, mutta siihen emme ole lähdössä, Salmela kertoo.

Kilpailutuksen voittaneen Jokiström-yrityksen omistaja Jussi Jokilampi vahvistaa asian, että kiista syntyi siitä, tulkittiinko asia liikkeenluovutukseksi.

– Olet oikeilla jäljillä, mutta ei tämä ole ihan mustavalkoinen asia. Kyseessä ei kuitenkaan ole Jokiström-yrityksen ja edellisen yrittäjän välinen kiista. Yrityksemme ei ollut tekemässä kauppaa tämän edellisen yrittäjän kanssa, emmekä yrittäneet ostaa edellisen yrittäjän liiketoimintaa.

Jokilampi ihmettelee, jos tilannetta yritetään kääntää yrittäjien väliseksi.

– Meidän näkökulmasta tarjouspyynnössä ei oltu riittävän tarkasti ilmoitettu asioita ja tietoja, joita sopimuksen syntymiseen olisi tarvittu, Jokilampi selventää.

Kuohun kahvilayrittäjän uusi kilpailutus aukeaa kahden viikon sisällä ja uuden yrittäjän olisi tarkoitus aloittaa vuoden vaihteessa. Kesästä saakka kahvilayrittäjän on väliakaisesti toiminut Virve Mannisen omistama Kuohun Uimavalvonta Oy.

3 kommenttia

  1. Tämä on ollut kauan tiedossa, mutta näkyy myös kahvilan ja muussa toiminnassa uimahallilla.

    Kukaan ei ota vastuuta mistään, muutaman kerran selvittänyt uimahallissa tapahtuneita virheitä ja aina on ollut kyse sellaisesta, jota et todellakaan kuvittele joutuvasi keskustelemaan.

    Onneksi Lapinniemi valmistuu ja sinne pääsee taas.

  2. Uimahallin kahvioon on haettu uutta yrittäjää. Uusi yrittäjä voi tällöin tuoda toimipaikkaan omat työntekijänsä tai halutessaan neuvotella entisen yrittäjän työntekijöiden kanssa jatkosta. Eli ei hänellä ole velvollisuutta ottaa toisen yrittäjän alaisia töihin, ellei hakuprosessissa tällaista velvoitepykälää ole erikseen asetettu.

    Pia, ravintolayrittäjä

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.