KS:n aprillijuttu: Kuohunparkin ylimpään kerrokseen avautuu Hatchback Club: Koronatilanteen vuoksi avajaisia vietetään verkossa

0
Linnea ja Kuisma Kupilaisen kiireet loppuivat koronan mukanaan tuomiin rajoituksiin. Hatcback Clubin avajaisia vietetään kaikesta huolimatta tänään verkossa. Kaikkien sivuilla vierailleiden kesken arvotaan tuorehiivapaketti.
Linnea ja Kuisma Kupilaisen kiireet loppuivat koronan mukanaan tuomiin rajoituksiin. Hatcback Clubin avajaisia vietetään kaikesta huolimatta tänään verkossa. Kaikkien sivuilla vierailleiden kesken arvotaan tuorehiivapaketti.

Aprillia, aprillia…Tänä vuonna Kangasalan Sanomat päätti vetää lukijoitaan nenästä väittämällä, että Kuohunparkkiin olisi avautumassa Hatchback Club. Tällaista ei kuitenkaan todellisuudessa ole tiettävästi tapahtumassa.

Kaikessa hiljaisuudessa valmistellun Hatchback Clubin popup-avajaisia joudutaan siirtämään koronatilanteen vuoksi.

Alun perin avajaiset oli tarkoitus pitää nyt keskiviikkona 1. huhtikuuta, mutta hankkeen puuhaihmiset eivät halua ottaa kontolleen tartuntojen leviämistä.

– Innokkaina lähiruuan ja -tuotteiden suosijoina halusimme, että täällä kotikaupungissamme Kangasallakin pääsisimme tekemään kauppoja suoraan tuottajien ja käsityöläisten kanssa jo ennen kuin torin tuntumaan suunniteltu Lifestyle Hub avautuu. Tästä ajatuksesta syntyi Hatchback Club, taustoittavat idean vanhemmat, Kuisma ja Linnea Kupilainen.

Mielestämme farmari- tai pakettiautot edustavat jo ammattimaisempaa myyntiä ja suurempaa voiton tavoittelua.

Kuisma Kupilainen

Kupilaiset esittelevät joensuulaisen Eräs-arkkitehtitoimiston laatimia havainnekuvia, joissa Kuohunparkin ylin eli neljäs kerros näyttäytyy värikkäänä peräkonttikirpputorin ja basaarin liittona.

Telttojen ja muiden rakennelmien sijasta myyntikojun virkaa toimittavat viistoperäisten (englanniksi hatchback) henkilöautojen tavaratilat.

– Näin siksi, että tunnelma säilyy kotoisena, pienen ihmisen kokoisena. Mielestämme farmari- tai pakettiautot edustavat jo ammattimaisempaa myyntiä ja suurempaa voiton tavoittelua, perustelee Kuisma.

Kuvissa parkkihallin Lahdentien puoleisella sivustalla höyryävät katukeittiöt. Ison sähkögrillin ympärillä lapsiperheet paahtavat vaahtokarkkeja ja paistavat makkaraa.

Seinustalla näkyy esiintymislava, jolla Kangasala-paitoihin sonnustautunut bändi soittaa akustisesti ilmeisen letkeää musiikkia.

Myyjät autoineen on sijoitettu uimahallin puoleiselle ajokäytävälle, jotta toiminnasta kantautuvat äänet eivät häiritse hautausmaalla asioivia.

Myyntiajaksi kaavailtiin 2,5 tuntia, jotta niin myyjät kuin asiakkaatkin välttyvät pysäköintimaksun maksamiselta.

Pysäköintiajan puitteissa sisään ja ulos

Vielä toissa viikolla näytti siltä, että Hachback Clubin toiminta pääsee alkamaan alkuperäisten suunnitelmien mukaisesti.

Kuohunparkin kanssa oli sovittu, että klubitapahtuma toteutuu arkisin töistä paluun aikaan ja viikonloppuisin puolilta päivin.

Myyntiajaksi kaavailtiin 2,5 tuntia, jotta niin myyjät kuin asiakkaatkin välttyvät pysäköintimaksun maksamiselta.

– Muokkasimme suunnitelmiamme useaan kertaan valtioneuvoston asettamien koronarajoitusten vuoksi. Viikko sitten uskoimme, että voimme järjestää tarkoin rajatut avajaiset, selvittää Linnea Kupilainen.

Ajatuksena oli, että jo mukaan ilmoittautuneista myyjistä mukaan arvotaan joka kolmas.

Yhteisen turvallisuuden nimissä ehdittiin sopia, että myyntiautot pysäköitäisiin joka kolmanteen ruutuun takaluukku ajoväylälle päin.

– Tarkoitus myös oli, että ostajat olisivat edenneet myyntiautolta toiselle ja kaupankäynti olisi tapahtunut avoimesta ikkunasta, Linnea selvittää.

Tämä olisi edellyttänyt, että kerroksen ajosuunta olisi päinvastainen kuin tavallisesti ja että kerrokseen olisi päästetty kerralla vain rajattu määrä ostajia autoineen.

Esillä oli vaihtoehto, että omaa asiointivuoroa odotellessa olisi voinut pysäköintitalon henkilökunnan avustuksella harjoitella kolhutonta sisään- ja ulosajoa.

Kuisma Kupilainen

Opastusta kolhuitta ajamiseen

Kuisma Kupilaisen mukaan pariskunta neuvotteli Kuohunparkin edustajien kanssa järjestelyistä, joilla mahdollista avajaisruuhkaa olisi voitu helpottaa kaikkia osapuolia tyydyttävällä tavalla.

– Esillä oli vaihtoehto, että omaa asiointivuoroa odotellessa olisi voinut pysäköintitalon henkilökunnan avustuksella harjoitella kolhutonta sisään- ja ulosajoa.

Kupilaiset myöntävät, että Hatchback Clubin käynnistymisen viivästyminen harmittaa heitä. Myyjiksi oli jo ilmoittautunut paljon kiinnostavia tahoja.

– Erityisen innoissani olen vatialalaisesta eläkeläisestä, joka valmistaa käsityönä artesaanivessapaperia. Jokaisen rullan jokainen pala on mahdollista saada yksilöllisesti kuvioituna. Kuva-aiheista suosituimpia ovat kuulemma omat nimikirjaimet ja jonkun ei-niin-mukavan ihmisen kasvot, Kuisma hehkuttaa.

Linnea puolestaan liputtaa pohjoiskangasalalaisen juurileipomon tuotteiden puolesta.

– Äitini mummu muisteli usein pula- ja sota-aikaa. Olisipa hän saanut nauttia näitä männynjuurijauheella rikastettuja siemenkakkusia pettuleivän sijasta!

Jotta tilanne ei kirveltäisi aivan liikaa, Huppuset lupaavat Hatchback Clubille virtuaaliavajaiset keskiviikkona 1.4. kello 9 alkaen verkossa. Sivulla voi tutustua clubin tulevaan toimintaan ja osallistua arpajaisiin, joiden pääpalkintona on paketti tuorehiivaa.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.