Kuortane avitti LP:n takaisin voittojen tielle

0
Daniela Öhman ohittaa Kuortaneen Roosa Heikkiniemen (vas.) ja Nea Haataisen torjunnan. (Kuva: Jouni Valkeeniemi)

LP Kangasala – Kuortane 3–0 (25–9, 25–21, 25–18)

LP Kangasala sai vihdoin katkaistua muutaman viikon tappioputkensa, kun se pelasi maanantai-iltana voitokkaasti Kuortanetta vastaan. Kuortaneen joukkue koostui vuosina 1998-2001 syntyneistä maajoukkuejunioreista. Kuortaneen valmennuskeskuksen nuorten joukkue pelaa kauden aikana jokaista joukkuetta vastaan yhden koti- ja vieraspelin, eikä osallistu pudotuspeleihin.

Alkukauden aikana Kuortane on pelannut paremmin kuin edellisvuosina. Tällä kaudella sen pistetilille on kertynyt 10 pistettä 12 ottelusta. Näistä voitettuja otteluja on jopa kolme. Sarjataulukossa Kuortane on toiseksi viimeisenä Pieksämäki Volleyn edellä.

Peli Kuortanetta vastaan tuli Kangasalan kannalta juuri oikeaan saumaan. Kangasala menetti tammikuun lopussa loukkaantumiselle Hanna Salomäen, joka oli tärkeä pelaaja kentällä. Siitä lähtien joukkue oli vaikeuksissa uuden pelijärjestelmän kanssa. Ottelun alkuasetelmissa oli jännitettä, sillä Kangasala oli hävinnyt ennen tätä viimeiset seitsemän peliään, ja viimeisimmässä pelissä OrPoa vastaan paineet alkoivat jo näkyä. Ennakolta heikompaa Kuortanetta vastaan Kangasalan oli hyvä kokeilla uusia pelikuvioita ja harjoitella pelaamista ilman Salomäkeä.

 – Meidän täytyy harjoitella taktiikkaa peleissä, koska emme ehdi harjoitella tarpeeksi, päävalmentaja Virginie De Carne sanoi.

Kangasalan täytyy nyt löytää joukkueestaan Salomäen tilalle pelaaja, joka pystyy sekä hyökkäämään että vastaanottamaan hyvin. Paikalle on kokeiltu hakkureita Dayana Segoviaa ja Yevgeniya Nuykhalovaa sekä nyt Kuortanetta vastaan toista liberoa Emilia Sipilää. Valmentaja De Carnen mukaan tärkeintä on saada vastaanotto ensin kuntoon.

Ensimmäinen erä oli LP Kangasalan suvereenia hallintaa. Näytti siltä, että kotijoukkue olisi saanut uutta virtaa edellisviikkojen tappioiden jälkeen. Joukkue tuuletti raivoisasti jokaista onnistumistaan. Tunteikas peli johti kuitenkin muun muassa myös Roosa Laakkosen keltaiseen korttiin toisessa erässä. Laakkonen kiivastui tuomarin tuomiosta kortin arvoisesti. Toinen erä oli ensimmäistä tiukempi. Kuortane paransi otettaan merkittävästi ja nappasi pisteitä myös Kangasalan muutamista verkkovirheistä ja syöttövirheistä.

Suurinta kamppailua käytiin verkon pinnassa. Vieraista esimerkiksi vasta 17 vuotta täyttänyt Suvi Kokkonen oli mukana torjumassa hyvin Kangasalan kokeneiden hakkureiden lyöntejä. Kotijoukkue piti kuitenkin pintansa ja selvisi myös toisesta ja kolmannesta erästä puhtain paperein. Kangasalan Tiiamari Sieväsen mukaan otteluun ei missään nimessä lähdetty puolivaloilla.

– Voitto maistuu vaikeuksien jälkeen, Sievänen sanoi.

LP Kangasalan pelit jatkuvat jo tiistaina vastavierailulla Kuortaneelle. 

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.