Koti Uutiset Kuusi erää trilleriä

  Kuusi erää trilleriä

  0
  LP:n Allison Mayfield oli Pitkäjärven kuningatar. Tehokkaan hyökkäyspelinsä lisäksi hän oli vahva myös takakentällä. Kuvassa Mayfield nostaa pallon takaisin peliin lähes lattian tasosta kultaisen erän ratkaisuhetkillä. Kuva: Jouni Valkeeniemi

  Selkä seinää vasten pelannut LP Kangasala teki lauantaisesta Suomen cupin toisesta puolivälieräottelusta varsinaisen trillerin.
  Ensimmäisen osaottelun suoraan kolmessa erässä Hämeenlinnan pallokerholle hävinnyt LP venytti toisen osaottelun kotisalissaan viiteen erään, voitti sen 3–2 ja vei nimiinsä vielä kultaisen kuudennen erän. Näin Kangasalan punapaidoista tuli ensimmäinen varma cupin välieräjoukkue.

  Keskiviikkoinen Hämeenlinnassa pelattu ottelu kaatui LP Kangasalan luokattomaan vastaanottopeliin.
  Lauantaiksi ongelmat vastaanotossa oli saatu korjattua ja se näkyi heti kentällä heti ottelun alusta lähtien. Vieraat kävivät ensimmäisessä erässä pisteen päässä kotijoukkueesta, mutta eivät päässeet rinnalle.
  Toisessa erässä karkumatkalle singahti HPK ja takaa-ajoasemaan jäivätkin punanutut. Daniela Öhmanin syöttövuorolla emännät kävivät hönkäilemässä vieraiden niskaan, mutta erä meni HPK:lle.
  – Ensimmäinen erä oli meiltä todella hyvä. Sitten iski hyvänolontunne ja teimme hirveästi omia virheitä. Tarvittiin tosi tsemppi siinä, että virheet saatiin häivytetyksi, LP Kangasalan päävalmentaja Olavi Pajala kuvaili.
  Tsemppiä haettiin vielä kolmannessa erässä, jossa kentällä pyörähtivät penkillä aloittaneet Emilia Sipilä ja Outi Munnukka.
  Nette Tuominen vakiinnutti paikkansa Jasmine Tahvanaisen tilalla. Lyhyt pelaajaruletti ei auttanut, sillä kangasalalaiset olivat läpi erän HPK:ta heikompia.

  Pajala ei turhaan ollut tyytyväinen suojattiensa henkiseen kanttiin. Neljättä erää tahkottiin tasatahtia aina 19–19-tilanteeseen asti. Tarvittiin vain Öhmanin ässäsyöttö ja pari HPK:n helppoa virhettä ja erä saatettiin kirjata LP Kangasalan nimiin.
  Vieraiden virheet varjostivat myös viidettä erää, vaikka siinäkin joukkueet iskivät pisteitä lähes vuorotahtia. Kahden pisteen ratkaiseva ero syntyi hämeenlinnalaisten virheistä.
  – Saimme vain ajoittain kiinni siitä, mitä osaamme. Kangasala käytti tietysti heti tilaisuuden hyväkseen, vieraiden Saana Koljonen harmitteli ottelun jälkeen.

  Kultainen eräkään ei ollut vasemmalla kädellä veivattavissa. HPK:n selkäranka rusahteli kuitenkin joka pallolla, ja kunnia erän kääntämisestä kangasalalaisille kuuluu ulkomaalaiskolmikolle.
  Joukkueen tehokkain pelaaja Allison Mayfield (31/+16) tasoitti erän ensin lukemiin 19–19, sitten sairasteluista vieläkin toipuva Shelby Daltonin käsi kävi verkolla korkeimmalla.
  Viimeisen pisteen LP Kangasala sai lahjoituksena, kun vastustajan hyökkäys livahti sivurajalta leveäksi. Pallon syötti Elizabeth Koberstein.
  – Jännittävä peli. Tämä on hyvä suunta joukkueelle ja tekee hyvää joukkuehengelle. Pelasimme positiivisen pelin, Mayfield iloitsi.
  – Huikeeta. Tämä on tärkeä voitto ja vielä näin alkukaudesta, riemuitsi puolestaan Öhman.

  LP Kangasala–HPK 3–2
  (25–16, 23–25, 17–25, 25–20, 17–15) (21–19) 

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän