Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Kyläkoulualoite ei edennyt valtuustossa

Joukko kangasalalaisia teki kesällä kuntalaisaloitteen, jossa vaadittiin kuntaa määrittelemään toimintalinja kyläkouluista päätettäessä. Aloitteentekijät esittivät, että koulua ei saa lakkauttaa, jos se edellyttää uusien tilojen rakentamista tai vuokraamista. Lakkautus ei saa myöskään aiheuttaa lisäkustannuksia. Lisäksi allekirjoittaneet vaativat, että oppilasmääräksi pitäisi riittää keskimäärin 20 oppilasta neljän vuoden ajanjaksolle laskettuna, kouluja korjataan maltillisesti ja kyläkaavojen laatimista jatketaan. – Kangasalan kunta on muutakin kuin nauhataajama ja Tampereen raja-alue. Kangasalla on vahva tunnettuus kesäpäivän pitäjänä. Sen keskeinen osa on maaseutu, jonka elinvoimaisena pitäminen tulee olla kunnalle tärkeää, aloitteentekijät kirjoittavat.

Uutiset - 23.10.2015 kello 8.20
Kyläkoulualoite ei edennyt valtuustossa
Kyläkoulujen puolestapuhujat osoittivat mieltään ennen valtuuston kokousta kesäkuussa. Kati Domonyi-Kuusinen oli yksi aktiivisista henkilöistä kuntalaisaloitteen taustalla.

Kuntalaisaloite käsitellään, jos kaksi prosenttia äänioikeutetuista kuntalaisista allekirjoittaa sen.
Tämä määrä ylittyi kirkkaasti, sillä aloitteen allekirjoitti kaikkiaan 1 556 henkilöä.
Sivistystoimenjohtaja Leena Pajukoski torjui kuitenkin aloitteen vaatimukset taloudellisiin syihin vedoten.
– Aloitteessa on mainittu hyviä asioita. 20 oppilaan raja ei ole kuitenkaan mahdollinen. Eurot edellä tässä mennään, hän perusteli.
Valtuusto hyväksyi kunnanhallituksen ehdotuksen, jonka mukaan kuntalaisaloitteessa mainittuja kriteereitä ei voida hyväksyä kunnan yleisiksi toimintaperiaatteiksi ja kustakin koulusta tehdään päätös erikseen.
Kouluasiat ovat esillä seuraavan kerran marraskuussa, jolloin valtuusto käsittelee tulevaa talousarviota.
Samassa yhteydessä päätetään Raikun ja Kautialan koulujen kohtalosta.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös