Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Kyläkoulujen sulkemisuhka suivaannutti vanhemmat

Uutiset - 29.10.2014 kello 6.14

– Kyläkoulut takas, kyläkoulut takas! huusi mielenilmaukseen saapunut väkijoukko siirtyessään Kangasalan torilta kohti kunnantaloa.
Raikun, Lahdenkulman ja Kautialan koulujen vanhempainyhdistysten järjestämässä mielenosoituksessa oli huolestunut ja harmistunut tunnelma.
Kunnan säästöesityksessä on mukana kolmen kyläkoulun sulkeminen. Ehdotusta käsiteltiin kunnanhallituksen kokouksessa maanantai-iltana.
Tieto kyläkoulujen sulkemisesityksestä saavutti vanhemmat viikonlopun aikana, joten aikaa mielenosoituksen järjestämiseen ja adressin keräämiseen oli vain muutama päivä.

Kyläkouluissa viihdytään

Toista luokkaa käyvä Touko Mäenpää Vehoniemestä ja neljäsluokkalainen Aarne Rukko Iharista seisovat totisina kunnantalon takapihalla. Toverusten isossa banderollissa lukee Raikku rules.
– Kyläkoulussa kaikki ovat kavereita keskenään. Itsekin Raikun koulua käyneenä tiedän, että kyläkoulussa lapset tulevat huomatuksi ihan eri tavalla kuin isoissa kouluissa, Aarnen äiti Anni-Kaisa Ahonen huokaa.
– Toivottavasti järki voittaa, toteaa myös Toukon äiti Päivi Markov-Mäenpää.
Johanna Simola tuli mielenosoitukseen yhdessä lastensa kanssa Kautialasta. Lyyti käy parhaillaan Kautialan koulun neljättä luokkaa, kun taas rattaissa istuvalla pikkusiskolla koulutaipale on vasta edessä.
– Tuntuu pahalta. Tässäkö sitä taas ollaan vaikka kyläkoulujen lakkautusuhan piti olla jo tältä erää ohi, hän ihmettelee.

Adressissa satoja nimiä

Raikun koulun vanhempainyhdistys keräsi viikonlopun aikana nimiä adressiin kyläkoulujen puolesta. Maanantaihin mennessä adressissa oli noin neljäsataa nimeä.
Netistä löytyvä adressi on edelleen avoinna ja nimien keräystä jatketaan.
– Olemme kaikkien kyläkoulujen asialla ja toivomme, että kyläkoululaisten vanhempien kanssa neuvoteltaisiin ennen päätösten tekoa, adressia luovuttamassa olleet Maarit Luotoharju, Heli Merimaa ja Reetta Vuorio painottivat.
Adressi luovutettiin kunnanhallituksen puheenjohtaja Heikki Lyytiselle ja varapuheenjohtaja Hanna Laineelle ennen kunnanhallituksen kokouksen alkua.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös