Kyläkoulut saivat jatkoajan

0

Kautialan ja Raikun koulut saavat jatkaa toimintaansa. Kautialan kohdalla päätös syntyi niukalla yhden äänen enemmistöllä, Raikun äänestystulos oli selkeämpi.
Raikun tulevaisuudesta päätettäessä muutamat valtuutetut, jotka olivat valmiita sulkemaan Kautialan, asettuivat Raikun säilyttämisen kannalle.
Päätös on nyt tehty ja demokratia on puhunut. Jo toisen kerran lähihistorian aikana kylien väki pelasti lähikoulunsa.
Kyläkoulut saivat tällä päätöksellä muutaman vuoden lisää aikaa. Kunnanjohtajan mukaan asiaan ei palata tällä valtuustokaudella.
Tätä lausuntoa voi tulkita siten, että asiaa ei ole iäksi unohdettu. Seuraavat kuntavaalit ovat vuonna 2017 ja siitä käynnistyy uusi valtuustokausi.
Valtuustossa muistutettiin moneen otteeseen siitä periaatepäätöksestä, että kouluja ei enää peruskorjata. Jatkossa kiistellään varmasti siitä, mikä on peruskorjausta ja mikä ylläpitoa.

Useat valtuutetut nostivat puheenvuoroissaan esille sen, että säästöpäätöksien tekeminen ei ole helppoa saati mukavaa. Tekee niin tai näin, jostain suunnasta tulee taatusti kuraa niskaan.
Nyt tehdyt koulupäätökset herättivät laajalti ihastusta, mutta myös vihastusta. Ne kuntalaiset, jotka ovat hiljattain menettäneet oman lähipalvelunsa, eivät voi ymmärtää, miksi toisen lähipalvelu arvokkaampi kuin toisen.

Kuluvalla valtuustokaudella on ollut vastakkain todella vaikeita asioita, joiden tärkeys­järjestykseen laittaminen on ollut liki mahdotonta.
Valtuustokauden ankeus näkyy seuraavissa kuntavaaleissa siten, että valtuutettujen joukko uusiutuu voimakkaasti. Useat valtuutetut ovat jo nyt kertoneet, että eivät halua enää jatkaa.
Kuntapolitiikka on vaativa harrastus, etenkin jos hallussa on kunnanhallituspaikka. Kokouksia ja luettavaa riittää jokaiselle viikolle.
Toki voi valita senkin linjan, että tulee kokoukseen suljettu kirjekuori mukanaan ja yrittää perehtyä asioihin kokouksen aikana.
Se ei ole kuitenkaan kuntalaisten etu. Siksi on parempi luovuttaa ajoissa ja antaa paikka uusille voimille.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.