Koti Kolumni Kyllä käy pihaksi

  Kyllä käy pihaksi

  0

  Suomalaiset ovat aina tykänneet möyriä mullassa. Koska kerrostaloissa multaa on vähänlaisesti, kaikilla on kesämökki.  
  Joskus lapion kääntely saattaa kuitenkin käydä voimille tai hermon päälle. Silloin ei auta muu kuin tilapäinen ulkoistus.
  Soitto vain, ja valpas viherkonsultti lennähtää paikalle, toteuttaa toiveesi ja osan omistaankin.

  Huomaat, että ralli on reima, kyyti kova ja hinta huokea. Muutenkin kaikki käy kuin television viherkanavilla ikään.
  Urakan avaa arboristi eli citymetsuri, joka pistää pihapuut pikana pinoon viimeistä mäntyä myöten.
  Toimen ansiosta aurinko paistaa mökkirantaasi täydeltä terältä. Lisäksi naapuri näkee, että pihassasi ei nökötä mikään köyhän kansan lautakyhäelmä, vaan kultarantaluokan residenssi.

  Metsuri vaihtuu lennosta konemieheen, joka konsultin käskystä vapauttaa tonttisi kivistä, kummuista ja muista maaemon virheistä. Rouhaiseepa lähtiäisiksi vielä pintamaankin metrin syvyydeltä vaateriin.
  Vaihtomultien jälkeen tulevat mattomiehet kääröineen. Napsaus vain, ja valmis nurmimatto rullautuu siististi ja ihan itsekseen paketista paikoilleen.
  Jos kaipaat pihallesi aitoruohoa kestävämpää ratkaisua, oleskelupinnaksi käy tekonurmi. Sama laatu, jolla Tampereen Hämeenkatua on jo ansiokkaasti elävöitetty.
  Aukkoja jätetään vain autoon, grillille ja rantasaunalle johtavia käytäviä varten sekä mökin edustalle. Siihen naputellaan sadan neliön terassi ja lintutorni, josta voit haavia pikkulintuja italialaistyyppisen kesäkeittiösi tarpeisiin.

  Kun perustyöt on tehty, on viimeistelyn vuoro. Jo aiemmin likvidoitujen orvokkien ja muiden peruskukkien sijaan pihaasi sovitellaan mirrinminttua, rusokirsikkaa ja kevätkaihonkukkaa.
  Lähipihlajat korvataan jalolajikkeilla – sypresseillä, hopeapajuilla ja isoriippusalavilla.
  Kokonaisuutta koristaa Buddha-aiheinen, ledivalaistava suihkulähde, joka sijoitetaan keskelle pihaa merkiksi avarakatseisuudestasi ja tyylitajustasi.

  Pihamaan jälkeen on irtaimen vuoro. Pihakalusteet päivitetään artekeiksi ja rantasaunan tekstiilit tuotetaan tuoreen viestintä- ja liikenneministerin kangaskaupasta.
   Perinteikäs kaasugrilli pulloineen joutaa vanhojen kalujen myötä sivuun uuden, järeän luokan monitoimikypsyttämön tieltä. Se sijoitetaan keskelle grillipihaa, jotta grillimestarina hääriessäsi voit käännellä esteettä kaslereita ja jutustella silmäkkäin vieraidesi kanssa.

  Lopuksi on uusittava vesikalusto, sillä eläkeikään ehtinyt muovivene ei sovi virheettömään rantaan, ei liioin sen vanha, viisiheppainen voimanlähde.
  Konsultista vähimmäisvaatimus on katettu, kaksimoottorinen järviristeilijä. Kotisatamaksi riittää pidennetty laituri tai ruopattu ranta. Molempia saa myös Kangasalta. Toisen luvalla, toisen ilman.

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän