Kyötikkälässä karsitaan pyöräsuunnistajien parhaimmistosta EM-edustajia

0
Rastit on sijoitettu poluille, joten radan pääsee kiertämään kokonaisuudessaan pyörällä.

Kangasalla kotipaikkaansa pitävä kestävyysurheiluseura Hiiltomiehet järjestää nyt lauantaina kansalliset pyöräsuunnistuskilpailut Kyötikkälässä.

Pyöräsuunnistus on vauhdikas laji, jossa kilpailijat kiertävät normaalin suunnistuksen tapaan maastossa olevan radan, mutta tällä kertaa pyörillä.

Rastit on sijoitettu poluille, joten radan pääsee kiertämään kokonaisuudessaan pyörällä.

Koska rasteilla leimaaminen tapahtuu nykyään etäluettavilla kilpailukorteilla, eivät nämä nykypäivän gladiaattorit pysähdy edes rasteilla, vaan matka etenee koko ajan vauhdikkaasti.

Kirkkoharjun ylämäet takaavat sen, että sentään välillä vauhti hieman hiljenee kiihtyäkseen seuraavassa alamäessä taas lähemmäs 50 kilometriä tunnissa.

Hiiltomiesten kansalliset kilpailut ovat seuralle jo kuudennet peräkkäiset. 

Aikaisempien vuosien hyvät järjestelyt ovat vakuuttaneet sekä kilpailijat että Suomen Suunnistusliiton. Kilpailuissa on tänäkin vuonna reilu 200 osanottajaa, eli ne ovat todennäköisesti kauden suurimmat tämän lajin kansalliset kilpailut. 

Merkkinä Suunnistusliitonkin luottamuksesta kilpailut ovat saaneet EM-katsastusten statuksen. 

Kilpailuissa karsitaan kilpailijoita Suomen maajoukkueeseen, joka lähtee kesäkuun lopulla Unkariin EM-kilpailuihin.

Paikalla ovat varmasti kaikki Suomen parhaat pyöräsuunnistajat. Koska suunnistus on koko perheen laji, on kisoissa sarjat 11-vuotiaista aina 75-vuotiaisiin asti.

Kilpailut alkavat lauantaina sprinttikisalla kello 10 ja jatkuvat iltapäivällä keskimatkan kisalla, joka alkaa kello 13.

Väliajalla on tarjolla kuntosuunnistus, jossa jokaisen on mahdollista päästä kokeilemaan lajia omalla pyörällään.

Järjestäjiltä voi vuokrata karttatelineitä ja leimauskortteja, joten kokeilukynnys on alhaalla. Kirkkoharjun alueen hyväpohjaiset ulkoilureitit ja polut tarjoavat erinomaisen ympäristön ensikokeilulle.

Lähtöpaikat, yleisörasti ja maali sijaitsevat Kyötikkälän urheilupyhätössä, joten kilpailuiden kaikkia vaiheita on helppo seurata paikan päällä. 

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.