Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Kysely paljastaa: suomalainen ei tartu lempiruokansa kasvisvaihtoehtoon

Saarioisten teettämän kasvisruokakyselyn mukaan suurin osa suomalaisista on valmis syömään enemmän kasvisruokaa ja myös pitää siitä. Silti yli 50 prosenttia vastaajista kertoo syövänsä lempiruokansa, kuten pizzan, lasagnen ja makaronilaatikon, kasvisversiota harvoin tai ei koskaan.

Uutiset - 3.5.2018 kello 15.31
Kangasalan Sanomat
Kysely paljastaa: suomalainen ei tartu lempiruokansa kasvisvaihtoehtoon
Suomalaiset haluaisivat syödä kasvisruokaa enemmän, mutta lempiruokien kasvisversioita valitaan vain harvoin.

Vaikeus löytää kasvisversiota tai epäilys sen mausta ovat kasvisruoan syömisen yleisimmät esteet. Joka viides vastanneista myöntää, ettei osaa itse valmistaa kasvisversiota.

Kyselyn mukaan suomalaisten kasvisruokasuosikit ovat pinaattikeitto, pinaattiohukaiset ja kasvissosekeitto. Perinteiset kasvisruoat maistuvat kaikissa ikäluokissa ympäri Suomen.

Suomalaisten makumieltymykset ovat kuitenkin muuttumassa, mikä näkyy kasviruokaan käytettävien raaka-aineiden monipuolistumisena. Vuoden 2016 tutkimukseen verrattuna erityisesti pavut, linssit, inkivääri ja kurkuma ovat lisänneet suosiota.

— Kiinnostus kasvisruokaan näkyy tuotekehityksessämme. Kehitämme jatkuvasti uusia kasvistuotteita vanhojen tuttujen suosikkien rinnalle. Myös lihaa sisältävissä tuotteissa kasvisten käyttö monipuolistuu, kertoo Mirja Lonka Saarioisilta.

Saarioisten kysely toteutettiin online-kyselynä CINT:n  paneelissa huhtikuussa 2018. Kyselyyn vastasi yli 1 000 suomalaista.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös