Koti Pääkirjoitus Kysely paljasti karun totuuden

  Kysely paljasti karun totuuden

  0

  Nuorten huumeidenkäyttö Kangasalla on ollut viime viikkoina yksi kaupungin puheenaiheista.

  Huolen nosti esiin Kangasalan Perussuomalaisten valtuusto­ryhmä mielipidekirjoituksessaan viime viikolla. Kirjoituksessa he kertoivat saaneensa useita yhteydenottoja tilanteen vakavuudesta.

  Poliisi kertoo, että ongelma ei näy heillä juurikaan, sillä kyse on piilorikollisuudesta.

  Resurssit eivät riitä valvontaan, joten suurin osa tapauksista jää poliisin tilastojen ulkopuolelle.

  Karu todellisuus paljastuu, kun katsoo syyskuussa julkaistun Terveyden ja Hyvinvoinnin laitoksen kouluterveyskyselyn tuloksia.

  Kouluterveyskyselyn tulosten mukaan kangasalalaisten nuorten mielestä huumeita on hyvin helppo löytää omalta paikkakunnalta.

  Kyselyyn vastanneista kangasalalaisista ammatillisen oppilaitoksen oppilaista 70,3 prosenttia vastasi, että omalta paikkakunnalta on helppo hankkia huumeita.

  Tytöistä näin vastasi jopa 89,2 prosenttia.

  Perusopetuksen 8.– ja 9.–luokkalaisista samoin vastasi 50,7 prosenttia vastanneista. Lukiolaisista samalla tavalla kertoi 54,4 prosenttia.

  Tilanne on muuttunut parissa vuodessa huomattavasti. Sama kysely tehtiin vuonna 2017, jolloin 51,6 prosenttia kyselyyn vastanneista ammatti­koulun oppilaista vastasi, että huumeita on helppo hankkia Kangasalla.

  Perusopetuksen oppilaista näin vastasi 35,9 prosenttia ja lukiolaisista 42,3.

  Sama kasvava trendi näkyy tulosten mukaan kangasalalaisissa oppilaissa, jotka ovat kokeilleet huumaavia aineita ainakin kerran ja heissä, jotka ovat käyttäneet aineita viimeisen 30 päivän aikana.

  Kuva on sama kuin muuallakin Suomessa, mutta yhtä kaikki vakava. Nyt on vain pohdittava, mitä asialle voitaisiin tehdä.

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän