Kysyimme: Kuinka etäopetus on sujunut? Ketkä saavat lähiopetusta? Onko oppilaalla oikeus kouluruokaan?

0
Koulujen mahdollisesta avaamisesta tiedotetaan mahdollisesti jo tänään keskiviikkona. Kangasalla on varauduttu molempiin vaihtoehtoihin.

Poikkeuslaki astui voimaan ja sulki koulujen lähiopetuksen tänään myös Kangasalla. Kysyimme Kangasalan kaupungin opetuspäälliköltä Merja Lehtoselta kysymyksiä tilanteeseen liittyen.

Etäopiskelu alkoi tänään kouluissa, kuinka ensimmäinen päivä on sujunut Kangasalla?

– Kovasti on ollut töitä kaikilla, ja oman haasteensa on tuonut Wilma, joka on ollut kovassa käytössä ylikuormittunut. Asenne on ollut kuitenkin positiivinen ja suunnitelmia kaiken sujumiseksi tehdään.

– Hyviä vinkkejä myös jaetaan laajasti. On huomattu, että jonkinlainen verkkoliveyhteys on tosi tärkeää järjestää säännöllisesti. Lukion opiskelijoiden kommentteja on ollut, että olisivat mieluummin koulussa kuin etänä. 

Kuinka moni oppilaista on ollut vielä tänään koulussa?

– Meillä on koko kaupungissa noin 90 kappaletta 1.-3.-luokkien ja 35 erityisen tuen oppilasta lähiopetuksessa.

Miten Kangasalla linjataan se, ketkä kaikki 1.-3.-luokkalaisista ovat oikeutettuja käymään koulua lähiopetuksena?

– Asiaa kysyttiin huoltajilta. Luotamme huoltajien harkintakykyyn tässä tilanteessa, sillä kaikki, jotka pystyvät, pitävät varmasti lapsensa kotona.

Kootaanko lähiopetukseen osallistuvia lapsia jollekin tietylle koululle?

– Meillä tulee olemaan huomisesta eteenpäin auki vain Vatialan, Suoraman, Liuksialan, Kirkkoharjun, Ruutanan ja Sariolan koulut. 
– Kirkkoharjulle tulevat myös Huutijärven ja Raikun oppilaat, Ruutanaan myös Havisevan oppilaat. Liuksialaan ei tule muita, mutta samassa kiinteistössä myös päiväkotitoiminta.
– Sariolaan tulevat myös Kuhmalahden ja Vilpeilän oppilaat. Suoramalle myös Tursolan oppilaat sekä tarvittaessa Pikkolan ja Pitkäjärven erityisen tuen oppilaat. Vatialaan ei muita, vammaisopetuksen vuoksi opetus järjestetään Vatialassa.

Kuinka otetaan huomioon se riski, jos tuossa kasattavassa luokassa yksi sairastuu ja kaikki joutuvat karanteeniin?

– Oppilasmäärät yksiköittäin ovat todella pieniä. Riski on olemassa, mutta noudatamme kaikkia ohjeistuksia tartunnan välttämiseksi.

Onko oppilailla oikeus kouluruokailuun Kangasalla?

– Lähiopetuksessa olevilla on. Etäopetuksessa olevilla ei ole ainakaan toistaiseksi.

Ovatko koulujen lainalaitteet riittäneet?

– Ovat riittäneet.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.