Kyytipörssistä pelastus?

0

Monessa kangasalalaiskodissa jännitetään ensi torstaita ja koulunalkua, vaikka lapsikatraaseen ei kuuluisi yhtään ekaluokkalaista. Syynä on Kirkkoharjun koulun remontti, jonka vuoksi osa koulun oppilaista aloittaa lukuvuotensa joko Huutijärven tai Tursolan koulussa.

Kunnan puolesta järjestyy koulukuljetukseen oikeutetuille bussi­lippu muttei erillisiä koulubusseja. Reppuselkien edellytetään käyttävän koulumatkoilla lähiliikenteen vuoroja.

Ainakin Tursolan suunnalla järjestely herät­tää vanhemmissa huolta, sillä Asemantiellä nyssejä liikkuu harvakseltaan.

Kouluun kulkeminen ei liene ongelma sulan maan ja valoisten aamujen aikaan. Matka taittuu polkupyörällä mukavasti ja nopeasti, joskin uuden koulureitin varrella odottavat uudet vaaranpaikat.

Tampereen kaupunki­seutu teki pari vuotta kyselyn, jolla selvittiin muun muassa oppilaiden ja vanhempien näkemyksiä koulumatkoista ja niiden turvallisuudesta sekä kohentamista kaipaavista vaaranpaikoista.

Tulosten mukaan vanhemmat kyyditsevät lapsiaan varsin yleisesti kouluun, vaikka matkaa olisi alle kolme kilometriä. Kangasalla näin tapahtuu kaupunkiseudun kunnista vähiten.

Jos kysely tehtäisiin uudestaan tänä syksynä, tulos saattaisi olla toinen. Jo nyt osa vanhemmista järjestelee omia menojaan niin, että jompi kumpi ehtii hoitamaan koulutaksin virkaa tilapäisjärjestelyjen vuoksi. Kaikilla ei siihen ole mahdolli­suutta.

Näin digiaikana on helppoa lyöttäytyä yksiin samanhenkisten kanssa. Kannattaisiko perustaa kyytipörssi, jossa voi pyytää tai tarjota istumapaikkaa koulun kautta koukkaavasta autosta – ihan silkasta auttamisen halusta.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.