Laajennusosa käyttövalmis syyslukukauden alkaessa

0
Kaksi kerrosta ja noin 2 000 neliötä. Laajennusosaan tulee muun muassa uusi ruokasali, joka nykyisin sijaitsee vanhan osan kellarikerroksessa.

Huutijärven koulun laajennus on edennyt aikataulussaan niin, että uuden noin 2 000 neliön rakennuksen pitäisi olla valmis ensi vuoden toukokuun lopussa.
– Jos aikataulu pitää, pääsemme kalustamaan tiloja kesän alussa, ja paikat ovat valmiina ja käyttökunnossa syyslukukauden alkaessa, rehtori Tuire Amaral suunnittelee.
Kaksikerroksiseen laajennukseen tulee uusi jakelukeittiö ja ruokasali, perusopetuksen luokkia sekä omat erikoisluokat musiikille, atk:lle ja kielille. Lisäksi erityisopettajat saavat luokkatiloja ja kuraattorille, psykologille ja terveydenhoitajalle muodostuu oma kokonaisuus.
Rakennukseen tehdään hissi, ja myös ylhäältä on yhteys vanhaan osaan. Näin ollen jatkossa liikuntaesteiset pääsevät myös saliin hissillä.

Viime keväänä alkanut laajennus on luonnollisesti aiheuttanut muutoksia ja häiriötä koulutyöhön.
– Erityisen haastavaa aikaa oli, kun vanhaa ja uutta rakennusta liitettiin yhteen kesälomien aikana ja työt olivat kesken syyslukukauden alkaessa. Osa vanhasta puolesta oli pois käytöstä, mutta joku soppi on aina löytynyt opetukselle.
– Tosin joskus koneiden ääni on ollut luokkahuoneen seinän takana niin kova, että sisätunti on vaihtunut ulkoiluksi.

Rehtorin mukaan oppilaat suhtautuvat remonttiin luonnikkaasti.
Työmaamestari Dimitri Putskov Rakennusliike Hartelasta vahvistaa, että lapset ovat noudattaneet annettuja ohjeita ja seuranneet työmaan edistymistä kiltisti aitojen takaa.
Laajennus on tarpeen pitkään jatkuneen tilanahtauden takia. Uudisrakennuksen valmistumisen jälkeen koulu on mitoitettu 240 oppilaalle ja kolmelle esiopetusryhmälle.

Jos valtuusto marraskuussa päättää lakkauttaa Kautialan ja Raikun kyläkoulut, oppilaat siirtyvät Huutijärvelle.
– Jos näin tapahtuu, mietimme tilannetta uudelleen. Tutkimme oppilasennustetta jo keväällä, ja kaikki oppilaat saadaan mahtumaan kouluun, osittain olemassa oleviin luokkiin ja osittain uusia ryhmiä perustamalla, rehtori kertoo.
Kautialassa on tällä hetkellä 29 oppilasta, Raikussa 45 ja Huutijärvellä 227.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.