Koti Uutiset Lääkeyliannostus tapahtui Kukkiakodossa Pälkäneellä

  Lääkeyliannostus tapahtui Kukkiakodossa Pälkäneellä

  0

  Kangasalan kaupungin sosiaali- ja terveysjohtaja Marika Lanne vahvistaa, että lääkeyliannos annettiin iäkkäälle henkilölle Kukkiakodossa Pälkäneellä.

  Virhe lääkkeiden annostelussa tapahtui toukokusssa, kun vanhukselle annettiin keskushermostoon vaikuttavaa lääkettä. Hän kuoli viisi päivää myöhemmin.

  Kaupunki ei kertonut tapahtumapaikkaa oma-aloitteisesti julkisuuteen, koska se halusi suojata yksikköä, sen henkilöstöä ja menehtyneen henkilön omaisia. Vanhuksen omaiset astuivat kuitenkin oma-aloitteisesti julkisuuteen asiassa.

  Kangasala ja Pälkäne toimivat sosiaali- ja terveysasioissa yhteistoiminta-alueena, jossa Kangasalan kaupungilla on palveluiden järjestämisvastuu.

  Asiasta uutisoi ensimmäisenä Sydän-Hämeen Lehti.

  Kukkiakoto on tehostetun palveluasumisen yksikkö Luopioisissa. Siellä on kaksi osastoa, Tyynelä ja Sointula, joissa on 26 ympärivuorokautista hoivapaikkaa sekä kuusi lyhytaikaishoitopaikkaa.

  Toinen hoitaja huomasi virheen. Siitä ilmoitettiin lääkärille kuitenkin vasta viiden päivän kuluttua, kun potilas menehtyi.

  Asia tuli sosiaali- ja terveysjohtajan tietoon viime viikon tiistaina, kahdeksan kuukautta tapahtuneen jälkeen. Hoitava lääkäri oli heti keväällä yhteydessä omaisiin, oikeuslääkäriin ja poliisin, ja kuolemansyynselvitys käynnistettiin välittömästi.

  Kaupungin pitää antaa selvityksensä asiasta Valviralle 15. helmikuuta mennessä. Poliisi tutkii asiaa tässä vaiheessa kuolemansyyntutkintana.

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän