Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

Lääkkeistä osin jo puutetta

Oriolan lääketukun toimitusvaikeudet näkyvät Kangasalla vaihtelevasti. Yksittäisten lääkkeiden loppuminen näkyy jo kaikissa apteekeissa. Terveyskeskus on saanut lääkkeitä vielä normaaliin tahtiin.

Uutiset - 8.9.2017 kello 14.00
Juha Jäntti
Lääkkeistä osin jo puutetta
Lääketukku Oriolan toimitukset ovat takkuilleet tämän viikon aikana. Jotkut lääkkeet ovat jo loppuneet Kangasalankin apteekeista.

Kangasalan Apteekki on pystynyt myymään lääkkeitä lähes kysynnän mukaisesti. Yksittäisistä valmisteista esiintyy jo puutteita, mutta kriittisimpiä lääkkeitä on saatavilla.

– Perusvarastomme on sen verran suuri, että tulemme toimeen ainakin lyhyiden toimituskatkojen ajan. Jos jokin lääke on meiltä loppunut, etsimme sitä muista apteekeista, johtava proviisori Laura Pantsar kertoo.

Sahalahden Apteekissa tilanne on ollut vielä hallinnassa. Lääketukku Tamron rinnakkaisvalmisteet pystyvät osin korvaamaan puutteet. Apteekki on tosin tehnyt jo joitakin hätätoimitustilauksiakin Oriolan suuntaan.

– Varastot eivät ole kovin suuret, ja siksi tilaamme normaalisti lääkkeitä päivittäin. Kun joudumme olemaan useamman päivän ilman toimituksia, jotkut lääkkeet väistämättä loppuvat, proviisori Anne Lehtonen sanoo.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!

Lehtonen korostaa, että apteekit yrittävät aina järjestää asiakkaalle hänen tarvitsemansa lääkkeet jollakin tavalla. Usein tämä onnistuu apteekkien hyvällä yhteistyöllä.

Suoraman Apteekissa jotkut lääkkeet ovat loppuneet. Insuliinia on vielä saatavissa, mutta esimerkiksi hyvin yleisesti käytettyä vahvempaa kilpirauhaslääkettä ei enää ole varastossa. Tamron valikoima ei sisällä korvaavaa lääkettä.

– Olemme saaneet tällä viikolla noin neljänneksen normaaleista toimitusmääristä. Oriolan hätätoimitusjärjestelmä ei ole toiminut kuten pitäisi, ja siksi jotkut kiireellisetkin lääketoimitukset ovat jääneet saamatta, proviisori Mikko Pöllänen toteaa.

Oriola on tänään tiedottanut, että lääketoimitukset palautuvat normaaliin tahtiin ensi viikon alkuun mennessä. Pölläsen mukaan on todella tärkeää, että näin myös todella tapahtuu. Vielä ei ole näkynyt merkkejä paremmasta.

Terveyskeskuksen avopalveluiden vs. johtava ylilääkäri Tiina Viitaniemi kertoo, että lääkkeiden saanti on ollut normaalilla tasolla.

– Lääkkeet tulevat meille sairaanhoitopiirin lääkekeskuksen Hatanpään yksiköstä, joka on pystynyt hoitamaan toimituksemme ilman puutteita. Jos siellä on saatavuusongelmia, ne eivät ole näkyneet ainakaan tänne meille asti.

Lääkkeiden toimitusvaikeudet johtuvat Oriolan mukaan yrityksen uuden tuotannonohjausjärjestelmän käyttöönotosta, joka ajoittui viime viikonvaihteeseen.

Kommentoi / Keskustele aiheesta
Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
~
Takaisin ylös