Lähde torille viihtymään, tapaamaan tuttuja tai hakemaan tietoa

0
Kangasalan historiaan liittyvät Piko ja Riku liikkuvat kuluvana vuonna eri tapahtumissa. Ensiesiintyminen on lauantaina.

Kangasalan kulttuuri- ja hyvinvointitori järjestetään lauantaina tuttuun tapaan kulttuurikorttelissa eli Kangasala-talossa, pääkirjastossa ja näitä ympäröivällä ulkoalueella. Tapahtuma kokoaa yhteen paikallisten kulttuuri- ja hyvinvointipalvelujen tuottajien, kolmannen sektorin ja kaupunkiorganisaation osaamista.

Tänä vuonna mukana on yli 60 toimijaa, ja ohjelmaa on tarjolla kaikenikäisille.

– Tapahtuma on loistava tilaisuus nähdä yhdellä kerralla, mitä kaikkea Kangasalla on tarjolla. Toivottavasti myös paljon uusia kaupunkilaisia saapuu heille järjestettyyn kutsutilaisuuteen, hyvinvointikoordinaattori Maija Mäkinen sanoo.

Torilta voi löytää itselle jotain kivaa uutta tekemistä, sillä lukuisa joukko paikallisia yhdistyksiä ja seuroja tuo tapahtumaan esittelypisteensä. Toisaalta tapahtumassa voi tavata tuttuja ja nauttia monipuolisesta ohjelmasta.

Kangasala-talon konserttisalissa nähdään aamupäivällä liikuntaa, tanssia ja teatteria. Iltapäivällä tarjolla on erilaisia musiikkielämyksiä niin klassisen kuin kevyemmänkin musiikin parissa.

 Pääkirjaston kahvila-lehtisalissa pääsee kuulemaan kuorolaulua, näkemään teatteria ja lopuksi vielä nauttimaan pienryhmälaulusta ja orkestereiden soitosta. Toisessa kerroksessa voi tehdä itselleen korun perheille suunnatussa työpajassa ja lastenosastolla voi osallistua piirustuskilpailuun. Nalletohtorikin on lupautunut paikalle.

– Oman kaupungin teatterit ovat vahvasti esillä. Lisäksi paikallinen roolipeliyhdistys esittäytyy ja Valkeakoski-opiston improryhmä esiintyy, kirjastovirkailija Riina Dahlman kertoo.

Mukana ovat myös harvoin julkisuudessa nähtävät Kangasalan jättiläisveljekset Piko Ja Riku. Hahmot on herättänyt henkiin Kangasalan Pikkuteatteri.  

Hyvä sää on edellisvuosien tapaan toiveissa, sillä myös ulkoalueella on paljon toimintaa, Mäkinen huomauttaa.

Yleisö pääsee tutustumaan 10-vuotiaaseen kirjastoauto Kotikujan Konstaan, jossa myös kirjastopanda Lo Ru Li vierailee ja pitää kaksi satuvarttia.

– Arvelen, että satutunti autossa on jännä kokemus, Dahlman sanoo.

Seurakunta liikuttaa pikkuväkeä pomppulinnassa sään niin salliessa ja Kangasalan Latu esittelee toimintaansa tulilla. Länkyn Taekwondo järjestää taekwondo-esityksiä ja Asahin saloihin pääsee tutustumaan lajin esittelyhetkissä.

– Kannattaa muistaa, että tapahtumaan on vapaa pääsy ja ihmisten kesken on joka vuosi ollut hyvä fiilis, Mäkinen kannustaa väkeä liikkeelle lauantaina.

Viime vuonna tapahtumassa viihtyi yli 2 300 kävijää.

Ensimmäinen kaupunkifestivaali – torilla tavataan lauantaina 14.4. kello 10–14 kulttuurikorttelissa. Finnentien tapahtumakenttä on varattu pysäköintiä varten.

kangasala.fi/kulttuuritori

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.