Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Lahdenkulman koulu lakkautetaan

Kangasalan kunnanvaltuusto päätti äänin 29–21–1 (tyhjä) lakkauttaa Sahalahdella sijaitsevan Lahdenkulman koulun elokuun alusta alkaen. Käytännössä tämä tarkoittaa, että Lahdenkulman koulun toiminnot siirretään Sariolan ja Vilpeilän kouluihin.

Uutiset - 8.6.2015 kello 21.25
Lahdenkulman koulu lakkautetaan
Lahdenkulman koulu lakkautetaan elokuun alusta lukien vastustavista mielipiteistä huolimatta.

Kunnanjohtaja Oskari Auvinen pohjusti päätöstä sanomalla, että kunnan on välttämätöntä säästää kaikilla kunnan toimialueilla. Säästöt syntyvät Auvisen mukaan siitä, että henkilöstöä ja tiloja tarvitaan eri toiminnoissa aikaisempaa vähemmän.

Koulun lakkauttamisesta käytiin valtuustosalissa pitkä ja monipolvinen keskustelu.

Jari Leino (ps) esitti, että Lahdenkulman koulua ei lakkauteta. Hänen mielestään Lahdenkulman koulun lakkauttamisesta ei synny aitoa säästöä, koska opettajat siirtyvät toisaalle töihin.

Lahdenkulman koulun remontista arvioidaan syntyvän noin 1,2 miljoonan euron kulu. Leinon mukaan suunnitellusta remontista ei synny varsinaista säästöä, koska investointipäätöstä ei ole edes tehty.

– Uskotaan, että vaikka eurokaan ei vaihda paikkaa, säästöjä syntyy.

Leino sai taakseen useita valtuutettuja. Vahvasti valtuustossa koulun säilyttämistä puolustivat muun muassa Simo Arra (kesk), Hannu Karppila (kesk), Tero Linna (kesk), Miia Kinnari (kok) ja Tony Lähde (vihr).

Arra, Lähde ja Nina-Carita Säpyskä (vihr) jättivät asiassa eriävän mielipiteensä.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös