Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Lahdentie saa vihdoinkin uuden päällysteen

Tuula Ruusumaa
Pääkirjoitus - 30.8.2017 kello 8.00

Lahdentie on Kangasalan kohdalta umpisurkeassa kunnossa. Ely-keskuksen määritelmän mukaan tien kunto on tyydyttävä, mutta tietä käyttävät autoilijat pelkäävät henkensä puolesta.
Ajolinjan valinta urista tai niiden vierestä teettää työtä kuivalla ja valoisalla säällä. Entäpä sitten, kun illat pimenevät ja tien pinta muuttuu niljakkaaksi?
Tien korjaus on syystä tai toisesta viivästynyt, ja kunto on ollut tämä jo pitkään. Ely-keskuksen lääke on ollut nopeuden alentaminen ja varoitusmerkit.
Hetken näin voi toimia, mutta lopullinen ratkaisu se ei luonnollisestikaan voi olla. On sentään kyse kaksinumeroisesta tiestä, jossa kulkee Liikenneviraston mukaan päivittäin noin 15 000 ajoneuvoa.

Nyt tunnelin päässä pilkistää valoa. Ely-keskuksen edustaja, projektipäällikkö Ossi Saarinen arvioi, että Lahdentien kunnostus aloitetaan näillä näkymin syyskuun viimeisellä viikolla.
Korjattava alue ulottuu Lentolan eritasoliittymästä Huutijärven rampille. Säät ja urakoitsijoiden aikataulut saattavat vaikuttaa vielä aloitusajankohtaan, mutta nyt ely-keskuksessa on päätetty laittaa tie kuntoon.
Me kangasalalaiset olemme tästä enemmän kuin iloisia. Tien huono kunto on ollut häpeäpilkku koko kunnalle. Hieno juttu, että se saadaan vihdoinkin kuntoon ja vieläpä ennen talvikelien alkamista.

 

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös