Lahdentien liikennemerkit uusitaan Alasjärven ja Huutijärven välillä – tiesääpiste antaa ajantasaista tietoa ajo-olosuhteista

0
Vanhat vaihtuvat nopeusrajoitusmerkit Valtatie 12:lla korvataan uusilla. Vanhat ovat tulleet käyttöikänsä päähän.

Lahdentiellä kannattaa olla jatkossa tarkkana auton vauhdin suhteen. Valtatie 12:lle asennetaan uusia, vaihtuvia nopeus- ja varoitusmerkkejä.

Uudet merkit tulevat Lamminrahkan eritasoliittymään sekä tieosuudelle Alasjärvi-Huutijärvi.

12 kilometrin tieosuudelle tulee myös tiesääasema sekä liikenne- ja kelikamera keli- ja olosuhdeseurantaa varten.

Merkkien päivittäminen alkaa maaliskuussa ja jatkuu kesäkuulle saakka. Nykyiset sähköiset nopeusrajoitusmerkit poistuvat käytöstä arviolta toukokuussa. Sen jälkeen tieosuudella on hetken aika käytössä kiinteät nopeusrajoitusmerkit, kunnes uudet vaihtuvat nopeusrajoitusmerkit on asennettu. Uuden ohjausjärjestelmän pitäisi olla käytössä kesäkuussa.

Tiejakson alkuun kummastakin ajosuunnasta on juuri asennettu tiedotustaulut hankkeesta.

Tieosuus on vilkkaasti liikennöity. Sillä ajaa keskimäärin yli 17 300 autoa vuorokaudessa. Uuden ohjausjärjestelmän avulla nopeusrajoitusta voidaan laskea huonoissa keliolosuhteissa ja vilkkaan liikenteen aikaan. Tämä parantaa parannetaan liikenneturvallisuutta.

Ajoturvallisuutta tehostetaan myös uudella tiesääpisteellä ja keli- ja liikennekameralla. Niiden  välittämää tietoa, esimerkiksi liukkaasta tienpinnasta tai ruuhkista, käytetään tieosuuden vaihtuvissa nopeus- ja varoitusmerkeissä.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.