Lähijuna saattaa pysähtyä tulevaisuudessa Ruutanaan ja Vatialaan – selvitystyö on käynnissä

0

Kangasala on mukana Pirkanmaan lähijunapilotissa, joka on joukkoliikennetoimijoiden ja Tampereen sekä ympäryskuntien yhteinen hanke.

Hankkeeseen osallistuvat Kangasalan lisäksi Pirkanmaan liitto, VR, Tampereen seudun joukkoliikenne (Nysse), Tampere, Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymä, Akaa, Juupajoki, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano ja Sastamala.

Kaupunginarkkitehti Mari Seppä kertoo, että keskustelu viranomaisten ja liikennöitsijän kanssa Kangasalan lähijunaliikenteen edistämisestä on aloitettu.

– Alkuvuodesta valmistuu Kaupungin teettämä selvitys Vatialan ja Ruutanan pysäkkien liikennöintipotentiaalista, Seppä kertoo.

Hänen mukaansa seisakkeet on esitetty Tampereen kaupunkiseudun maankäytön rakennesuunnitelmassa. Ruutanan pysäkin paikkaa on tarkasteltu jonkin verran jo vuonna 2016 tehdyssä Tampereen kaupunkiseudun lähijunaliikenteen kehittämisselvityksessä.

Jos nyt kesken olevasta selvityksestä saadaan lupaavia tuloksia, seuraavana vuorossa on liikennöinnin ja pysäkkirakenteiden suunnitteleminen.

– Aivan vuoden sisään ei lähijuna vielä Kangasalla pysähdy, vaikka selvityksen tulokset olisivat positiivisia ja suunnittelua tehtäisiin intensiivisestikin. Kaupunki on kuitenkin viemässä asiaa aktiivisesti eteenpäin, Seppä toteaa.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.