Koti Uutiset Lahjoituksella lisää laatua vuodeosastolle

  Lahjoituksella lisää laatua vuodeosastolle

  0
  Kuluvan vuoden yhteisvastuukeräyksen kotimaan kohteena oli saattohoidon kehittäminen. Keräyksestä kymmenen prosenttia jää aina oman seurakunnan käyttöön, ja Kangasalla se haluttiin suunnata terveyskeskussairaalaan.
  Summalla pystyttiin hankkimaan kahdelle vuodeosastolle yhteensä neljä erikoispatjaa, jotka lievittävät kipuja ja jännitystä ja estävät makuuhaavojen syntyä.
  – Lahjoitus on todella tervetullut. Omasta budjetistamme emme olisi pystyneet tällaisia hankkimaan, kiittää hoitotyön johtaja Sirkka Järvensivu.

  Keväällä koulutusta
  Yhteisvastuukeräyksen sanoma kantaa vielä ensi kevääseenkin, jolloin järjestetään saattohoitokoulutusta vapaaehtoisille. Koulutuksen organisoivat seurakunta ja terveyskeskus ja kouluttaja saadaan Pirkanmaan hoitokodista.
  – Vapaaehtoiset koulutuksen saaneet voivat olla potilaiden tukena terveyskeskussairaalassa ja myös kodeissa, selvittää perhediakoni Päivi Segerroos.

  Tärkeät kerääjät
  Yksi yhteisvastuukeräyksen monivuotisista vastuunkantajista on Jaana Hakkari, joka tänäkin vuonna päivysti lippaan kanssa kauppaliikkeiden edustalla.
  – Kotimaan kohteet saavat ihmiset raottamaan rahapussiaan. Yleisesti ottaen tähän keräykseen suhtaudutaan hyvin myönteisesti. Epäilijöille kannattaa kertoa keräyksen taustasta ja antaa esite käteen, hän kertoo.
  Segerroos huomauttaa, ettei ulkomaisiin kohteisiinkaan vain lähetetä rahaa, vaan Kirkon Ulkomaanavun työntekijät seuraavat rahankäyttöä ja tuloksista on aina konkreettista näyttöä.

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän