Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Lahjoituksella lisää laatua vuodeosastolle

Keväällä koulutusta Yhteisvastuukeräyksen sanoma kantaa vielä ensi kevääseenkin, jolloin järjestetään saattohoitokoulutusta vapaaehtoisille. Koulutuksen organisoivat seurakunta ja terveyskeskus ja kouluttaja saadaan Pirkanmaan hoitokodista. – Vapaaehtoiset koulutuksen saaneet voivat olla potilaiden tukena terveyskeskussairaalassa ja myös kodeissa, selvittää perhediakoni Päivi Segerroos.

Uutiset - 18.11.2014 kello 8.27
Lahjoituksella lisää  laatua vuodeosastolle
Kuluvan vuoden yhteisvastuukeräyksen kotimaan kohteena oli saattohoidon kehittäminen. Keräyksestä kymmenen prosenttia jää aina oman seurakunnan käyttöön, ja Kangasalla se haluttiin suunnata terveyskeskussairaalaan.
Summalla pystyttiin hankkimaan kahdelle vuodeosastolle yhteensä neljä erikoispatjaa, jotka lievittävät kipuja ja jännitystä ja estävät makuuhaavojen syntyä.
– Lahjoitus on todella tervetullut. Omasta budjetistamme emme olisi pystyneet tällaisia hankkimaan, kiittää hoitotyön johtaja Sirkka Järvensivu.

Tärkeät kerääjät
Yksi yhteisvastuukeräyksen monivuotisista vastuunkantajista on Jaana Hakkari, joka tänäkin vuonna päivysti lippaan kanssa kauppaliikkeiden edustalla.
– Kotimaan kohteet saavat ihmiset raottamaan rahapussiaan. Yleisesti ottaen tähän keräykseen suhtaudutaan hyvin myönteisesti. Epäilijöille kannattaa kertoa keräyksen taustasta ja antaa esite käteen, hän kertoo.
Segerroos huomauttaa, ettei ulkomaisiin kohteisiinkaan vain lähetetä rahaa, vaan Kirkon Ulkomaanavun työntekijät seuraavat rahankäyttöä ja tuloksista on aina konkreettista näyttöä.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös