Lahtisten taidekokoelma vetää yleisöä

0
Taidemuseon näyttelyssä on esillä myös muotokuva Hymy Lahtisesta (vas.) ja veistos Urpo Lahtisesta. Kuva Jussi Koivunen.

Kimmo Pyykkö -taidemuseon uusi näyttely tavoitti ensimmäisen kahdeksan päivän aikana yli 1000 katsojaa. Parhaimmillaan Picassosta Pyykköön – Lahtiset keräilijöinä -näyttelyssä on ollut noin 200 kävijää päivässä. Taidemuseon tavoitteena on ylittää 6000 kävijän raja vajaan kolmen kuukauden aikana.

Suuren kysynnän vuoksi taidemuseon sunnuntaiaukioloaikaa pidennetään kello 17 saakka heinäkuun ajaksi.

– Tämä on ensimmäinen selkeä kesäajan näyttely. Matkailijat ovat liikkeellä ja ryhmävarauksiakin on tullut. Olemme saaneet paljon positiivista palautetta, taidemuseon viestintä- ja markkinointipäällikkö Laura Pekkala toteaa.

Lähimpänä vertailukohteena voi pitää viimevuotista Anssi Kasitonnin ja Kimmo Pyykön Ilmassa itekkin -yhteisnäyttelyä, joka kokosi 5000 katsojaa maaliskuusta  elokuuhun.

Lahtisen keräilijöinä -näyttely esittelee osan lehtimies Urpo Lahtisen, Hymy Lahtisenja heidän poikansa Jeppe Lahtisen taidekokoelmasta. Osa näyttelyn teoksista on ollut esillä Urpo Lahtisen edustuskodissa Villa Urpossa Ylöjärvellä, osa Lahtisten yksityiskodeissa.

Espanjalaisia taiteilijanimiä ovat muun muassa Pablo Picasso, Joan Miró ja Salvador Dalí. Kotimaisista taiteilijoista esillä ovat muun muassa Marjatta Tapiola, Essi Renvall, Erik Enroth ja Kimmo Kaivanto. Näyttely avautui 16.6. ja se on avoinna 9.9. saakka.

Juttua muokattu 4.7.2018. Korjattu kirjoitusvirheet ja Pekkalan titteli.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.