Lahtisten taidekokoelma vetosi yleisöön – Kangasala-talo teki kävijäennätyksen

1
Picassosta Pyykköön – Lahtiset keräilijöinä -näyttely oli esillä 16.6.–9.9.2018 Kimmo Pyykkö -taidemuseossa. Kuva: Jussi Koivunen.

Viime vuosi oli Kangasala-talossa tapahtumantäyteinen. Erilaisia konsertteja ja esityksiä, elokuvia, taidemuseon opastuksia ja tapahtumia sekä yleisö- ja yksityistilaisuuksia järjestettiin yli 400.

Talossa vieraili vuonna 2018 yhteensä 53 106 kävijää, joista 14 870 oli Kimmo Pyykkö -taidemuseon kävijöitä ja 7 537 K-Kinon elokuvakävijöitä. Edellisenä vuonna talon kokonaiskävijämäärä oli 50 852.

Kimmo Pyykkö -taidemuseon koko vuoden kävijämäärä nousi 14 840 kävijään edellisen vuoden 9 030 kävijästä.

Suosituin näyttely oli Lahtisen lehtiperheen taidekokoelmaa esitellyt Picassosta Pyykköön – Lahtiset keräilijöinä -näyttely, jossa vieraili 10 287 kävijää.

 – Erityisen iloinen olen Kimmo Pyykkö -taidemuseon lähes 15 000 kävijästä. Nousu edelliseen vuoteen oli huima. Kiitos siitä kuuluu ensimmäiselle kesänäyttelyllemme, jossa vieraili paljon kävijöitä myös Pirkanmaan ulkopuolella, toimitusjohtaja Timo Kotilainen kertoo.

Vuonna 2018 järjestettiin ensimmäistä kertaa Kangasala Irish -festivaali, jonka tapahtumissa Kangasala-talolla vieraili lähes 1 300 kävijää.

K-Kinon katsotuimmat elokuvat olivat Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja ja Olavi Virta, jotka molemmat keräsivät lähes 1 000 katsojaa.

Myös kuluva vuosi vaikuttaa lupaavalta.

Hullu prinssi -musikaali täytti katsomon kahdeksalla loppuunmyydyllä näytöksellä.

Kimmo Pyykkö -taidemuseossa tammikuussa avautunut Samuli Heimosen Monesta yksi -näyttely on käynnistynyt vilkkaasti.

1 kommentti

  1. Onneksi olkoon Kangasala-talo! Hyvää työtä. Kävijämäärä alkaa olla kunnossa.
    Toista on uimahalli. Kävijämäärä laskee kuin lehmän häntä sekä uimassa että muissa tiloissa. Oskari ja Salmela ryssivät koko uimahallin toiminnan joka oli niin hyvässä mallissa Paulan sitä hoitaessa. Nyt on uimahalliyhtiö tehnyt varmaan satojen tuhansien tappiot. Kannattikohan hyvän tj:n erottaminen. Ensin vietiin parkkipaikat ja muut toimintaedellytykset. Sitten tehtiin täysin perusteeton irtisanominen jolla miehet yritti peittää omat mokansa. Nyt on Kuohun pihatkin hiekoittamatta ja uudet parkkipaikat hengenvaarallisen liukkaita. Eikä kukaan välitä asiakkaista pennin vertaa. Helppo on Oskarin, Salmelan ja hyvien veljien tehdä järjettömiä, vääriä päätöksiä kun aina on mokille maksaja, me köyhät veronmaksajat.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.