Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Lahtisten taidekokoelma vetosi yleisöön – Kangasala-talo teki kävijäennätyksen

Viime vuosi oli Kangasala-talossa tapahtumantäyteinen. Erilaisia konsertteja ja esityksiä, elokuvia, taidemuseon opastuksia ja tapahtumia sekä yleisö- ja yksityistilaisuuksia järjestettiin yli 400.

Uutiset - 9.2.2019 kello 8.47
Kangasalan Sanomat
Lahtisten taidekokoelma vetosi yleisöön – Kangasala-talo teki kävijäennätyksen
Picassosta Pyykköön – Lahtiset keräilijöinä -näyttely oli esillä 16.6.–9.9.2018 Kimmo Pyykkö -taidemuseossa. Kuva: Jussi Koivunen.

Talossa vieraili vuonna 2018 yhteensä 53 106 kävijää, joista 14 870 oli Kimmo Pyykkö -taidemuseon kävijöitä ja 7 537 K-Kinon elokuvakävijöitä. Edellisenä vuonna talon kokonaiskävijämäärä oli 50 852.

Kimmo Pyykkö -taidemuseon koko vuoden kävijämäärä nousi 14 840 kävijään edellisen vuoden 9 030 kävijästä.

Suosituin näyttely oli Lahtisen lehtiperheen taidekokoelmaa esitellyt Picassosta Pyykköön – Lahtiset keräilijöinä -näyttely, jossa vieraili 10 287 kävijää.

 – Erityisen iloinen olen Kimmo Pyykkö -taidemuseon lähes 15 000 kävijästä. Nousu edelliseen vuoteen oli huima. Kiitos siitä kuuluu ensimmäiselle kesänäyttelyllemme, jossa vieraili paljon kävijöitä myös Pirkanmaan ulkopuolella, toimitusjohtaja Timo Kotilainen kertoo.

Vuonna 2018 järjestettiin ensimmäistä kertaa Kangasala Irish -festivaali, jonka tapahtumissa Kangasala-talolla vieraili lähes 1 300 kävijää.

K-Kinon katsotuimmat elokuvat olivat Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja ja Olavi Virta, jotka molemmat keräsivät lähes 1 000 katsojaa.

Myös kuluva vuosi vaikuttaa lupaavalta.

Hullu prinssi -musikaali täytti katsomon kahdeksalla loppuunmyydyllä näytöksellä.

Kimmo Pyykkö -taidemuseossa tammikuussa avautunut Samuli Heimosen Monesta yksi -näyttely on käynnistynyt vilkkaasti.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös