Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

Lakkautus uhkaa ulosottoviraston Kangasalan toimipaikkaa

Oikeusministeriö valmistelee asetusmuutosta, joka merkitsisi ulosottovirastojen joidenkin toimipaikkojen sulkemista. Kangasalan kaupunki vastustaa paikallisen palvelupisteen mahdollista lakkautusta.

Uutiset - 20.5.2018 kello 9.00
Kangasalan Sanomat / Juha Jäntti
Lakkautus uhkaa ulosottoviraston Kangasalan toimipaikkaa
Jos oikeusministeriön valmistelussa oleva asetusmuutos toteutuu, ulosottovirastojen toimipaikkojen määrä vähenee. Kangasala on mukana lakkautuslistalla.

Esitys ulosottovirastojen toimipaikkoja koskevan asetuksen muuttamisesta on lähtöisin Valtakunnanvoudinvirastosta, joka vastaa koko maan ulosottotoimen järjestämisestä ja valvonnasta.

Esityksen mukaan ulosoton toimipaikkoja olisi jatkossa 46, kun niiden määrä on nykyisin 64. Pirkanmaalle jäisivät jatkossa vain Tampereen ja Mänttä-Vilppulan toimipaikat, joista jälkimmäinen olisi avoinna rajoitetusti.

– Ulosoton kävijämäärät ovat pienentyneet sitä mukaa, kun asiointimahdollisuudet ovat laajentuneet verkossa, esityksen valmistelusta vastaava oikeusministeriön hallintoneuvos Kari Liede perustelee.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!

Valtakunnanvoudinvirasto teki asiakaskäyntitutkimuksen vuonna 2016. Kaikki toimipaikat huomioiden seuranta kirjasi keskimäärin viisi asiakasta päivässä toimipaikkaa kohden.

Kangasalan kaupunki vastustaa paikallisen toimipisteen lakkauttamista. Muutos pidentäisi ulosottotoimen

asiakkaiden asiointimatkoja merkittävästi.

Kaupunki myös pitää kielteisenä kehitystä, jonka myötä pienempien kuntien työpaikkoja siirtyy suuriin kaupunkikeskuksiin. Kannanoton mukaan on tärkeää, että nykyisen ulosottohenkilöstön asemapaikka pysyy Kangasalla.

Lue lisää ulosottotoimen mahdollisista uusista toimipaikkajärjestelyistä 16.5.2018 ilmestyneestä numerostamme: ksdigi.fi

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
~
Takaisin ylös