Koti Uutiset Lakkautus uhkaa ulosottoviraston Kangasalan toimipaikkaa

  Lakkautus uhkaa ulosottoviraston Kangasalan toimipaikkaa

  0
  Jos oikeusministeriön valmistelussa oleva asetusmuutos toteutuu, ulosottovirastojen toimipaikkojen määrä vähenee. Kangasala on mukana lakkautuslistalla.

  Oikeusministeriö valmistelee asetusmuutosta, joka merkitsisi ulosottovirastojen joidenkin toimipaikkojen sulkemista. Kangasalan kaupunki vastustaa paikallisen palvelupisteen mahdollista lakkautusta.

  Esitys ulosottovirastojen toimipaikkoja koskevan asetuksen muuttamisesta on lähtöisin Valtakunnanvoudinvirastosta, joka vastaa koko maan ulosottotoimen järjestämisestä ja valvonnasta.

  Esityksen mukaan ulosoton toimipaikkoja olisi jatkossa 46, kun niiden määrä on nykyisin 64. Pirkanmaalle jäisivät jatkossa vain Tampereen ja Mänttä-Vilppulan toimipaikat, joista jälkimmäinen olisi avoinna rajoitetusti.

  – Ulosoton kävijämäärät ovat pienentyneet sitä mukaa, kun asiointimahdollisuudet ovat laajentuneet verkossa, esityksen valmistelusta vastaava oikeusministeriön hallintoneuvos Kari Liede perustelee.

  Valtakunnanvoudinvirasto teki asiakaskäyntitutkimuksen vuonna 2016. Kaikki toimipaikat huomioiden seuranta kirjasi keskimäärin viisi asiakasta päivässä toimipaikkaa kohden.

  Kangasalan kaupunki vastustaa paikallisen toimipisteen lakkauttamista. Muutos pidentäisi ulosottotoimen

  asiakkaiden asiointimatkoja merkittävästi.

  Kaupunki myös pitää kielteisenä kehitystä, jonka myötä pienempien kuntien työpaikkoja siirtyy suuriin kaupunkikeskuksiin. Kannanoton mukaan on tärkeää, että nykyisen ulosottohenkilöstön asemapaikka pysyy Kangasalla.

  Lue lisää ulosottotoimen mahdollisista uusista toimipaikkajärjestelyistä 16.5.2018 ilmestyneestä numerostamme: ksdigi.fi

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän