Lakko sotkee Kangasalan ensi viikon koulukuljetukset – ”Näyttää siltä, ettei korvaavia kuljetuksia pystytä järjestämään”

0
Asettamasi evästeasetukset estävät jakopainikkeiden käytön.
KS: Arkisto

Käynnissä oleva linja-autohenkilöstön lakko aiheuttaa häiriöitä Kangasalan koulukuljetusten osalta maanantain 6.3. ja torstain 9.3. välisenä aikana. Lakko päättyy 10.3. kello kolmelta aamuyöstä, elleivät osapuolet pääse sovintoon ennen sitä.

Kangasalla on syytä varautua siihen, että liikennöinti lakon piirissä olevilla linjoilla 40, 42, 44, 46 ja 48 on kokonaan keskeytynyt lakon aikana. Linjat 6 ja 41 liikennöidään osittain, ja linjojen 28, 43 ja 47 vuorot ajetaan normaalisti lakon aikana. Tieto kulkevista vuoroista löytyy Nyssen reittioppaasta.  Ajantasainen tieto päivän aikana ajatettavista vuoroista saattaa päivittyä vasta samana päivänä.

Kangasalla on yli 800 kuljetusoppilasta. Kangasalan kaupunki on selvittänyt mahdollisuuksia järjestää korvaavia kuljetuksia, mutta valitettavasti kuljettajien vähyydestä ja kaluston riittämättömyydestä johtuen näyttää siltä, ettei korvaavia kuljetuksia pystytä järjestämään, kaupunki kertoo tiedotteessaan.

Kaupunki suosittelee, että lakon vuoksi kodeissa ja kouluilla varaudutaan häiriöihin joukkoliikenteen palveluissa. Tampereen seudun joukkoliikenne ja opetuksen järjestäjä eivät pysty takaamaan, että perusopetuslain mukainen koulukuljetusetuus toteutuu lakon aikana. Oppilaiden huoltajia on tiedotettu asiasta Wilman kautta.

Huoltajia suositellaan mahdollisuuksiensa mukaan järjestämään oppilaiden kouluun pääsemisen itse tai esimerkiksi paikallisten yhteiskyyditysten avulla. Huoltaja voi olla yhteydessä lapsensa kouluun, mikäli oppilaan koulumatkan kulkeminen osoittautuu mahdottomaksi työtaistelun vaikutusten vuoksi.  

MainosTilaa Kangasalan Sanomat kuukaudeksi tarjoushintaan diginä 6,90 € tai printtinä 9,90 €.Tilaa tästä

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.

Lähettämällä kommentin, olet lukenut ja hyväksynyt kommentointiin liittyvät säännöt sekä tietosuojaselosteen.