Lapset tarvitsevatterveet koulutilat

0

Suoraman ja Ruutanan kouluissa sekä Pikkolan urheilutalossa on sisäilmaongelmia. Kirkkoharjun koulun ja Ruutanan päiväkodin tilanteet ovat vielä tuoreessa muistissa.

Valtakunnallisesti on keskusteltu julkisten rakennusten sisäilmapommista.

Mikä on tilanne Kangasalla? Tilanne vaikuttaa kieltämättä huolestuttavalta, kun lukee tätä lehteä ja muistaa aikaisemmat tapaukset.

Viime aikoina Kangasalla on puhuttu lähinnä Lammin­rahkan kouluhankkeesta. Yhteis­työssä Tampereen kanssa toteutettavan koulukeskuksen ensivaiheen on tarkoitus valmistua vuonna 2023.

On hyvin todennäköistä, että Lammin­rahkan koulu ei jää ainoaksi lähitulevaisuuden hankkeeksi. Kangasalan keskustaan jouduttaneen rakentamaan lähivuosina iso alakoulu.

Kirkkoharjun koulun peruskorjaus oli tilapäinen ensiapu, toivottavasti kuitenkin riittävä sellainen.

Lähistölle on kaavoitettu iso määrä uudisrakentamista. Kirkkoharjun koulu tuskin kykenee palvelemaan kaikki uudisasukkaita ja toistaiseksi on vielä arvoitus, kuinka hyvin peruskorjaus auttoi sisäilmaongelmiin.

Kenenkään, ei lasten eikä koulussa työskentelevien aikuisten, terveys ei saa saa kärsiä huonosta sisäilmasta. Siksi kaiken lähtökohtana pitää olla terve oppimisympäristö.

Huono sisäilma aiheuttaa pahimmillaan elinikäisiä ongelmia. Sairastumisella on kansantaloudellisestikin iso merkitys, vaikka terveyden menetystä ei sinänsä voi rahalla mitata.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.